sâmbătă, 25 iunie 2016

Brexit

Cît de naiv poate să fie cineva să creadă că UE se vrea sau s-a vrut vreodată o structură democratică? Cum să fie România egală cu Marea Britanie de exemplu, cînd noi cerșim pur și simplu să vină investitorii lui pește din Vest și să ne lase să-i ștergem la cur pe aceiași vestici. Am avut noi imperiu colonial? Avem noi cea mai mică fărîmă de industrie proprie, noi care am fost colonie de cînd ne știm cu excepția intervalului 1947-1989 în timpul regimului muncitoresc? Cum să venim noi acum și să cerem egalitatea popoarelor din UE? Pe ce baze? Cum să fie egale popoarele care sunt formate din cetățeni cînd înșiși cetățenii UE sunt profund divizați de faliile de clasă. O Uniune Europeană pe baze capitaliste nu poate arăta altfel decît cea de acum cu discrepanțe economice uriașe între Nord și Sud, între Vest și Est.

Uniunea Europeană este de fapt o structură imperialistă formată în jurul unui nucleu compus din Franța, Marea Britanie și Germania al cărui scop a fost și este exploatarea mai lesne a periferiilor. Restul este ideologie. Cu Marea Britanie în Uniune sau în afara ei, lucrurile rămîn la fel pentru că exploatarea periferiilor imperiului Occidental trebuie să continue, va continua în logica imuabilă a capitalismului pînă la sfîrșitul istoriei.

Un comentariu:

nelson spunea...

Este timpul să-mi împărtășesc mărturia, eu sunt Nelson și fericit când depun mărturie aici, mama mea i-a prezentat lui Baba Ogbogo când a descoperit că nu-mi pot rămâne soția însărcinată după 3 ani de căsătorie. Deci, acestea au adus atâtea probleme în căsnicia mea și au dus la divorț. a spus ea, el este extrem de spiritual și poate să o facă pe soția mea să se întoarcă la mine cu bucurie și putem avea copii împreună. La început, nu m-am îndoit până nu l-am contactat și apoi am aruncat vrăji puternice asupra mea și am făcut-o pe soția mea să se întoarcă la mine după ce a făcut nevoia. Și acum, suntem fericiți cu copii minunați. Din ziua în care Great BaBa Ogbogo a lucrat pentru mine și mi-a rezolvat problemele. Am făcut un jurământ puternic că, atâta timp cât voi trăi, voi continua să mărturisesc despre bunătatea marilor sale lucrări, iar cei care se confruntă acolo cu dificultăți de relație și căsătorie ar trebui să-l contacteze rapid și să devină un martor fericit ca mine. Îmi las contactul aici, prin e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com sau ajung la el prin numărul său WhatsApp. +2349020168697
A făcut-o pe fosta mea soție să se întoarcă la mine cu bucurie
M-a vindecat de la un om impotent la un bărbat adevărat.