luni, 13 octombrie 2014

Dialog instructiv cu A.Racu despre Gulag, religie și educație


 • Alexandru Racu @ I. C. - Corect, in fond, vorbim de atacul modernitatii la adresa traditiei, care poate fi atat socialist (ma refer la socialismul ateu si materialist) cat si capitalist.

 • Alexandru Racu @ I.C. - Iar cand poporul este cel care pastreaza traditia, atacul la adresa traditiei devine atac la popor, care, asa cum a demonstrat istoria, poate merge de la deriziunea de presa pana la gulag.

 • Florian Liviu măi Racule, nu mai repeta prostiile burgheze cum că Gulagul a fost un atac la adresa poporului pentru că burghezia nu înseamnă poporul. Gulagul a fost locul de penitență al clasei burgheze, până și un școlar din ciclul primar știe asta. Tu nu știi, sau te faci că nu știi?

 • Alexandru Racu @ Florian Liviu - Cred ca tu te faci ca nu stii ca Rusia nu prea avea cine stie ce clasa burgheza la momentul Revolutiei din 1917, si ca in gulag si-au dat obstescul sfarsit nu doar reprezentanti ai minoritatii burgheze si ceva aristocrati, ci si multime mare de tarani, preoti, calugari, minoritati nationale, intelectuali, muncitori, s.a.m.d.

 • Florian Liviu Poate mai corectă ar fi formularea: Gulagul a fost locul de penitență al claselor exploatatoare împreună cu slugile și lacheii lor și al celor aflați sub înrâurirea materială și spirituală a claselor de care am amintit. Merci pentru corectură, dar reține idea de bază. Oricum , toți aceștia nu înseamnă poporul, ci dușmanii poporului.

 • Alexandru Racu @ Florian Liviu - Exact, de unde rezulta ca, in conformitate cu schema stalinista la care subscrii, locul sutelor de mii de pelerini de astazi care, de bunavoie si nesiliti de nimeni se inchina la moaste, este tot gulagul.

 • Florian Liviu Nici vorbă, ”locul sutelor de mii de pelerini de astazi care, de bunavoie si nesiliti de nimeni se inchina la moaște” este la școală.

 • Florian Liviu sutele ale de mii dacă ar avea acces la educație și cultură ar fi în altă parte.

 • Iulian Capsali Eu credeam ca Florian Liviu face misto, nu ca vorbeste pe bune. Vai, asemenea specimen mai rar frățicule :))) Prin educatie si cultura, spre comunism, spre viitor! Nu pot sa cred!

 • Florian Liviu ba afirm un lucru și mai îngrozitor pentru tine. sutele ale de mii dacă ar avea acces la educație, cultură, știință libere de influența ideologică otrăvitoare burgheză ar fi staliniști. ha, ha, ha !

 • Alexandru Racu Pai bine, dar atunci de ce nu au fost trimise si "slugile și lacheii claselor exploatatoare, precum si cei aflați sub înrâurirea materială și spirituală a claselor de care am amintit" la scoala, in loc sa fie trimise in gulag? Sau au fost trimise la scoala, si dupa ce s-a vazut ca nu se prinde scoala de ei, au fost trimise in gulag. Uite, eu am stat prin scoli foarte mult timp, si tot degeaba, ca nu doar ca nu s-a prins marxismul de mine, dar mai mult, si la moaste inca ma duc. Vezi, d-aia nu-mi place mie in comunism.

 • Florian Liviu Dragă Racule oi fi stat tu mult prin școli, dar vezi statul nu e totul, mai trebuie să ai și stofă.

 • Alexandru Racu @ Florian Liviu - Ok, si ce presupune aceasta stofa si cum se dobandeste ? Ca sa stim cum sa facem ca sa scapam de gulag. E clar ca nu prin scoala, din moment ce atat eu cat si altii (foarte mare parte din prietenii de pe facebook) n-am dobandit-o. Se dobandeste?

 • Florian Liviu Păi să o luăm cu începutul. Tu ai făcut școli burgheze. Un om care face școli burgheze numai dacă are stofă se poate auto-elibera de influența nefastă și otrăvitoare a ideologiei burgheze. Tu și prietenii tăi neavând stofă să vă auto-eliberați și refuzând și eliberarea venind din partea altora nu aveți altă cale decât la pupat moaște.

 • Florian Liviu ca să scăpați de Gulag e mai simplu. în momentul revoluției fiți de parte adevărului și dreptății nu de partea asupritorilor.

 • Alexandru Racu Ok, deci intai de toate problema consta in faptul ca am facut scoala burgheza. Sa inteleg din asta, ca, cu sau fara stofa, daca as fi facut de mic scoala comunista (bizar, clasa intai chiar am facut-o in comunism) nu as fi avut acum actuala problema?

  Dar atunci cum explici prabusirea comunismului, sau dezvoltarea unei noi burghezii din randurile nomenclaturii comuniste? Revenind la problema mea, dincolo de faptul ca am fost scolarizat in mod neinspirat, burghez, problema de fond consta in faptul ca nu am stofa, sau altfel spus, capacitatea de a ma elibera de prejudecatile burgheze. Drept pentru care, ma paste gulagul. Or atunci intreb din nou: stofa asta se dobandeste? Si daca da cum? Sau o ai sau n-o ai in functie de genetica, destin, sau mai stiu eu ce?

 • Florian Liviu Te faci că nu pricepi! Te pândește Gulagul cum îl pândea drobul de sare pe copilul din copaie din povestea lui Creangă.

 • Alexandru Racu Chiar nu pricep. Si nici povestea lui Creanga n-o mai tin minte. Deci ma pandeste sau nu ma pandeste gulagul, evident, in caz ca se mai face unul cat timp mai traiesc?

 • Florian Liviu Vezi, nu știi povestea cu drobul de sare. Nici educația burgheză nu ți-ai însușit-o măcar cum trebuia. Povestea cu drobul de sare este povestea prostiei omenești. O mamă începe să se vaiete și să-și smulgă părul din cap de frică că o să-i moară copilul care ședea adormit pe o copaie lângă o sobă pe care se afla un drob de sare, că dacă vine pisica și sare pe sobă și dărâmă drobul de sare în capul copilului și-i fărâmă capul. Așa și tu cu Gulagul. Vaită-te și dă-te de ceasul morții că dacă vine revoluția proletară răstoarnă capitalismul și puterea popilor și te saltă staliniștii ”Pașol la Gulag, Racu!”2 comentarii:

chirita lepadatu spunea...

Biserica a fost si este o hatie de prins muste,este o institutie de manipulare a maselor fara cultura,cruciadele,acum campaniile electorale mai nou moastele sunt numai bune de prostit prostii.
BOR este un mare consumator de fonduri banesti.
Dpua lovitura de stat din 1989 s-au construit in Rou 7 biserici si o scoala sau gradinita,ce nu erau deajuns cele vechi,a napadit asa credinta ca nu mai faceau fata cele vechi ?
Ce face BOR cu 6,5 miliarde de euro valoare activelor ?
BOR este un magnat financiar un Oligarh nu o institutie de cultura religioasa si culturala.
Sa aveti o zi minunata.

chirita lepadatu spunea...

Pashol na rabota ca nemtii``pa uluita Racule.
Vizitati blogurile va rod daca va permite timpul,
Orizont Rosu
Buna-Vestire !
Scanteiacomintern.blogspot.com