joi, 20 august 2009

ECONOMIA PLANIFICATA

Ce trebuie subliniat cu tarie si repetat pana ce toata lumea va intelege, este ca Romania inainte de 1989 nu a fost un stat socialist autentic al clasei muncitoare, ci un stat socialist degenerat in care clasa muncitoare era oprimata si exploatata de o birocratie industriala si de partid ce n-avea ninic in comun cu marxismul si comunismul. Regimul asa zis comunist era un capitalism de stat, iar Ceausescu un lider cu veleitati mai mult legionare decat internationalist-marxiste. Pendularea lui Ceausescu intre Moscova si Washington mersul sau pe sarma subtire a politicii internationale a ajutat totusi Romania care a reusit sa obtina avantaje economice de la cele doua superputeri ale vremii.Insa cea mai mare invatatura pe care o avem de tras din istoria recenta si pe care orice om de bun simt nu o poate nega este superioritatea covarsitoare a economiei planificate fata de economia de piata.


Iata in linii mari realizarile economie planificate:

1.INDUSTRIALIZAREA Romaniei
2.AGRICULTURA intensiva si irigata
3.CONSTRUCTIA DE LOCUINTE ACCESIBILE pentru toti cetatenii tarii.
4.TRANSFORMAREA ROMANIEI DIN TARA DEBITOARE IN TARA CREDITOARE.

Iata realizarile economiei de piata:

1.DEZINDUSTRIALIZAREA tarii prin predarea industriei in mana capitalurilor straine
2.AGRICULTURA DE SUBZISTENTA.Distrugerea sistemului national de irigatii
3.EXPORT DE FORTA DE MUNCA hemoragia celui mai valoros capital, capitalul uman
4.CRIZA LOCUINTELOR.Cetatenii de rand nu mai au acces la locuinte fiind nevoiti sa plateasca chirie.
5.INGLODAREA TARII SI POPULATIEI IN DATORII.

Concluzia e clara iar Chomsky o spune limpede.In afara unui FANATISM piata in sine nu ofera nimic.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Subscriu. Sunt doar cateva idei, dar care au o greutate foarte mare in exprimarea adevarului politico-economic in care se afla Romania, in anul fatal 2011.

Sunt mai mult decat fericita ca am apucat sa traiesc in cele doua perioade, comunism si capitalism. Pot spune cu toata convingerea ca sistemul comunist este net superior sistemului capitalist. Din toate punctele de vedere. Si sper sa revina cat mai curand, ca sa reasezam aceasta tara pe fagasul normal.

Florian Liviu spunea...

Mă bucur pentru ataşamentul dvs. la ideile comuniste. Prin lupta noastră,a tuturor putem crea premisele abolirii capitalismului, singurul vinovat de muntele de suferinţă şi disperare sub care geme poporul.

Anonim spunea...

Si cum sa luptam pentru abolirea capitalismului? Caci nu este suficient a ne plange, nu trebuie sa mai gemem. Trebuie sa facem ceva. Unde sunt sustinatorii comunismului? Lumea traieste intr-o deziluzie. Si acesta este luxul care orbeste individul si nu ii da voie sa vada dincolo de ceea ce ofera el: renuntarea la valorile morale, spirituale si umane, renuntarea la intelegerea aproapelui, renuntarea la unitate si libertate, la toate celelalte valori care au definit candva aceasta tara. Oamenii nu mai vad dincolo de propriul interes. Cati din cei care au trait in comunism mai sunt in stare sa vada si sa judece dincolo de propria persoana, pentru binele unui intreg popor? Renuntarea la sine pentru binele unui intreg nu numai ca nu constituie un scop, ba chiar considera ca este o cale gresita.

Anonim spunea...

COMUNISTI.... voi ar trebui dati afara din tara...

Anonim spunea...

Comunistii,sunt niste ipocriti care vorbesc despre superioritatea socialismului in timp ce inferitatea sa e evidenta...Afara cu comunistii din tara!!!!!

Anonim spunea...

Comunismul este cancerul rosu care a mincat milioane de vieti