sâmbătă, 3 septembrie 2011

Comuniştii ruşi lansează 'Comitetul anticorupţie Stalin'


Partidul Comunist al Federaţiei Ruse a lansat site-ul 'Comitetul anticorupţie I.V.Stalin'. Proiectul a fost iniţiat în apropierea alegerilor parlamentare din decembrie, comuniştii fiind decişi să folosească lupta anticorupţie drept una dintre principalele arme electorale.

'Scopul nostru este nu de a distruge, ci de a crea. De a lupta împotriva corupţiei pentru consolidarea tarii, nu pentru dezbinarea ei. Aceasta este o munca anevoioasă şi complicata. Toţi cei care sunt pregătiţi pentru lupta sunt invitaţi în rândurile noastre', se spune la rubrica 'Scopul proiectului'. Rubrica este ilustrata de o felicitare pe care sta scris: 'Sa muncim astfel ca tovarăşul Stalin să ne spună 'Mulţumesc'!', precizează cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta.

Comuniştii le propun cetăţenilor să dezvăluie fapte de corupţie, deputaţii comunişti promiţând să le verifice. 'Vrem ca fiecare om necinstit să simtă prin 'toţi porii' ca în orice moment informaţia privind maşinaţiunile si afacerile sale pot deveni cunoscute întregii tari', se spune pe site.

Pe pagina de site mai există şi rubrica 'Lista neagra', pe care urmează să fie trecuţi funcţionari corupţi, precum şi structuri de stat implicate în acte de corupţie. Deocamdată, aceasta rubrica este aproape goala: aici figurează doar câţiva funcţionari regionali.

Comuniştii intenţionează să folosească tema luptei anticorupţie în lupta electorala. Înainte de vacanta parlamentara, comuniştii au înaintat pentru dezbateri un proiect de lege privind ratificarea celui de-al 20-lea articol al Convenţiei ONU privind combaterea corupţiei, articol care cere ca 'majorarea semnificativa a activelor unei persoane cu funcţie publica sa fie recunoscuta drept infracţiune, în cazul în care acestea (activele) depăşesc semnificativ veniturile legale ale persoanei şi nu pot fi explicate în mod raţional. Documentul ar putea fi dezbătut în timpul sesiunii de toamna, însă este puţin probabil să fie adoptat.

'Atât timp cat campaniile electorale la nivel federal nu s-au încheiat, partidul 'Rusia Unita' (deţine majoritatea în parlamentul rus) nu va face nimic cu o tema atât de periculoasa pentru el', a declarat pentru Nezavisimaia Gazeta o sursa de informaţie din cadrul Comisiei parlamentare pentru securitate.
Totuşi, este de aşteptat ca şi alte partide din Rusia, inclusiv 'Rusia Unita', sa facă apel la tema luptei anticorupţie in contextul alegerilor parlamentare din 4 decembrie.

Septembrie 2, 2011 - 14:32
sursa: http://epochtimes-romania.com/news/2011/09/comunistii-rusi-lanseaza-comitetul-anticoruptie-stalin---123515

6 comentarii:

Anonim spunea...

stalin si-a dat seama ca astia sunt jigodii si germanii si hitler si-au dat seama destul de tarziu

EdebiMevzulaR spunea...

Tovaraşe Liviu e off topic comentul scuze dar doream sa va spun ca am citit o carte BOMBA iar ın cazul ın care nu ştiti de ea v-o recomand.
La noi aici am gasit-o ın turka tradusa dar ın cazul ın care nu se gaseşte ın lb.romana o gasiti ın englezeza:
The Great Conspiracy
Albert E. Kahn, Michael Sayers

Vai de mine daka nu face Trotskismul de rahat numai cu citatele lui Lenin pe care le-a scris de Trotski şi de care nu am avut habar pana acum.

Am pus pe blogul meu ceva din ea poate va intereseaza e ın turka se traduce greu ştiu dar totuşi va sfatui sa trageti un ochi:


Lenin despre Trotski şi Trotskism se traduce titlul ın Romana

Poate daca o sa am vreme o sa traduc ın romana pentru Artistic..
Cu respect, numai bine!

Anonim spunea...

gandirea militara a lui stalin si a lui hitler intr-a devar erau coplesitoare ,asa se explica dece hitler desi era aproape de moscova deci la cativa kmpe 7 noembrie si ar fi putut s-o cucereasca a preferat sa-l lase pe stalin sa comemoreze mai ales militar ziua de 7 nombrie 1941 ,si la fel a mers treaba si in iulie octobrie 1944 cu scopul decimarii englezilor si americanilor si asa s-a si intamplat

Florian Liviu spunea...

@EdebiMevzulaR

Mulţumesc pentru recomandare. Am identificat-o pe internet şi sper că voi reuşi să o citesc.

Salutări tovărăşeşti !

liana spunea...

trista amintire

Florian Liviu spunea...

@liana,

tristă amintire pentru dvs., pentru noi erou al clasei muncitoare şi al luptei antifasciste.