joi, 8 aprilie 2010

Campionii spălării creierelor

Învățământul universitar cu profil umanist, căzut aproape în totalitate sub dominația unor forte ostile României compuse din intelectuali fără conștiința, sau străini de vibrația romanească a ființei, corupți de carierism, oportunism, sete de parvenire, dispreț fata de adevăr şi dreptate, lașitate și relativism etic s-a transformat într-o uriașă mașină de spălare a creierelor tinerei generații, de negare în bloc a valorilor tradiționale ale neamului și de indoctrinare anticomunista.

In loc sa-şi facă cinstit meseria de dascăl de universitate, pentru care încasează salarii enorme în raport cu valoarea lor intrinseca – dacă s-ar face un inventar serios al lucrărilor cu aport adevărat creator publicate de universitarii noștri în ultimii douăzeci de ani am fi martorii unei săracii intelectuale cutremurătoare - ei folosesc catedra ca instrument politic dictatorial, propovăduind ca niște lachei liniile politice ale marii finanțe internaționale.

Studenții care manifesta cea mai mica opoziție –a-ți afișa vederi radicale de stânga echivalează cu o sinucidere din punctul de vedere al carierei- sunt imediat puși la punct, înfierați fata de ceilalți colegi ai lor, aduși cu forța pe linie.Se cauta și se cultiva  inhibarea oricărei păreri personale, oricărei încercări de a gândii liber și neșablonard , oricărei îndoieli legitime cu privire la  drumul pe care merge societatea.

Adevărurile care nu mai convin astăzi sunt escamotate fără nici un scrupul, istoria este falsificata cu buna știință de acești farisei ce acționează de la înălțimea catedrelor și titlurilor academice obținute prea adesea prin servilism, fals intelectual, impostura  și predata astfel unei generații tinere, lipsita de repere, dezorientata și supusa presiunii unor probleme economice și sociale insolubile.

Plecând din școala superioara cu o imagine falsa despre lume și viata, cu o concepție inversata despre valorile morale la a cărei adâncire contribuie din plin și mass-media, eviscerați sufletește și intelectual de orice sentiment de solidaritate și altruism, de orice gând de revolta împotriva injustiției și inegalității sociale, tinerii sunt condamnați la schizoidie.

Înțeleg prin schizoidie aceea rupere în doua, aceea cedare şi sfărâmare, a unei constituții psihice nesudate corespunzător de un mănunchi de idei și convingeri având darul sa mențină unitatea conștiinței prin forța sa morala superioara, sub presiunea unei vieți din care a fost alungat sensul și idealul.

Sarcina de a mutila sufletește și intelectual noile generații de cărturari umaniști, frământate de problema găsirii unui drum propriu într-o lume ostila, a deznaționalizării , a cultivării unei atitudini disprețuitoare fata de orice principiu etic, a îndrumării pe drumul greșit al părăsirii tarii pentru a-și dizolva identitatea în super societatea occidentala , a eradicării rezistentei intelectuale la fenomenul predării statalității României în mâinile marilor carteluri și monopoluri transnaționale, a fost fixata de către structurile supranaționale, învățământului universitar.

Modul în care sistemul se achita de aceasta sarcina, zelul cu care se lucrează în direcția arătată , risipa de energia a celor implicați direct este în același timp înspăimântătoare și cutremurătoare.Nu lipsa de patriotism este dureroasa ci ura plia de frustrare a unor indivizi parveniți în poziții sociale însemnate contra propriului popor din care își trag rădăcinile.

Pana când tinerii nu vor reuși printr-o revolta de masa dusa pana la capăt, născută din sentimentul curat al setei de dreptate și adevăr, sa-i identifice și sa-i alunge pe campionii spălării creierelor din înaltele lor demnități universitare, viitorul lor împreună cu cel al tarii va fi grav primejduit și amenințat de spectrul unei sclavii fără nici o scăpare.

Florian Liviu

Un comentariu:

Unknown spunea...

"Spălarea creierelor", manipularea, robotizarea nu sunt noutăţi. Dar ele sunt mai eficiente ca în trecut. Toate au ca scop crearea "omului nou" al societăţii capitaliste. "Omul unidimensional".

Domnule Florian Liviu, ce opinie aveţi cu privire la iniţiativa de la adresa de mai jos ?

http://www.npcr.ro/PCR%20comunicat%2027%2003%202010.pdf