joi, 23 aprilie 2009

Proteste radicale în Franţa

Guvernul francez a anunţat ieri măsuri hotărâte împotriva muncitorilor care au vandalizat o clădire guvernamentală şi un birou al companiei Continental, ce urmează să-şi închidă porţile. „Aceste acte violente sunt inacceptabile”, a declarat premierul François Fillon, care a adăugat că toţi cei implicaţi ar trebui puşi sub acuzare, potrivit Reuters. Protestele au avut loc marţi, după ce un tribunal din Compiegne, la nord-est de Paris, a refuzat să blocheze decizia patronilor germani ai Continental de a închide fabrica locală de cauciucuri şi de a concedia 1.200 de lucrători. Mai multe persoane au intrat în sediul administraţiei regionale, unde au distrus computerele şi mobila.

Actele, sunt opera unei minorităţi a muncitorilor, a asigurat Fillon. Protestele radicale devin însă o obişnuinţă în Franţa. Tot marţi, angajaţii companiei americane Molex, care produce componente electronice la Villemur- sur-Tarn, în sudul Franţei, au eliberat doi manageri sechestraţi timp de 24 de ore. Şi angajaţii Molex erau nemulţumiţi de închiderea fabricii locale. Incidentele sunt doar ultimele episoade ale „luptei” dintre muncitorii ameninţaţi de concedieri, pe de o parte, şi patronate sau guvern, pe de altă parte.

Într-o intervenţie radio, fostul premier Dominique de Villepin a avertizat asupra existenţei unui „risc de revoluţie”.
Adrian Cochino Joi, 23 Aprilie 2009 Evenimentul zilei

Cinste muncitorilor curajosi

Clasa muncitoare lupta in Franta pentru drepturile ei legitime si pentru libertate.Capitalismul nu mai e demult un factor de progres, ci un factor de intarire a exploatarii celor ce muncesc si un mijloc de inavutire fara munca a claselor dominante ce satpanesc in mod arbitrar izvoarele bogatiei. Da, revolutia este aproape si se pare ca detonatorul este actuala criza globala de care capitalistii vor sa scape pasand intreaga povara pe umerii clasei muncitoare.Muncitorii francezi sunt un exemplu bun de urmat si de catre cei romani, care au mai mult de suferit de pe urma pierderii locurilor de munca din pricina subdezvoltarii tarii in care traim, si asta datorita faptului ca in cei douazeci de ani de capitalism, Romania in loc sa se sincronizeze cu tarile dezvoltate industrial din Occident asa cu ne minteau politicienii iresponsabili in ani nouazeci s-a aliniat cuminte in randul tarilor asazisei lumi a treia. Capitalismul a facut din Romania o tara bananiera care importa banane. Sa-i fereasca Dumnezeu de mania proletariatului.

Niciun comentariu: