duminică, 5 ianuarie 2014

Despre revoluție, conștiință și altele...

Legea fundamentală a revoluției sociale, care a fost confirmată de toate revoluțiile și în special de cele trei revoluții ruse din secolul douăzeci, este aceasta: pentru ca o revoluție să aibă loc nu este suficient ca masele exploatate și asuprite să realizeze că nu se mai poate trăi în vechiul fel și să ceară o schimbare; pentru ca o revoluție să aibă loc este esențial ca exploatatorii să nu mai poată trăi și guverna în vechiul fel.

Nu mai atunci când clasele de jos nu mai vor să trăiască în vechiul fel iar clasele de sus nu mai pot merge înainte în vechiul fel, revoluția poate triumfa.

Acest adevăr poate fi exprimat și cu alte cuvinte: revoluția este imposibilă fără o criză adâncă la nivel național (afectându-i atât pe exploatatori cât și pe exploatați). Prin urmare, pentru ca o revoluție să aibă loc, este esențial, în primul rând, ca majoritatea clasei muncitoare (sau cel puțin majoritatea muncitorilor conștienți, influenți și activi politic) să realizeze pe deplin că revoluția este necesară, până într-acolo încât să fie pregătiți să moară pentru ea; în al doilea rând, clasa conducătoare să traverseze o criză politică și guvernamentală, care va atrage către politică chiar și cele mai înapoiate mase (este simptomatic pentru fiecare revoluție autentică rapiditatea cu care care crește de zeci sau de sute de ori masa muncitorilor și asupriților - până la acel moment apatică- capabilă de a purta războiul politic) șubrezind guvernul și deschizând revoluționarilor posibilitatea de a-l răsturna cu rapiditate.

V.I. Lenin, Stângismul-boala copilăriei comunismului.
 • Claude Karnoouh Asta se numeste conditile objective ale poporului...
 • Lucian Sarbu La scara istoriei, revoluțiile naționale sunt o raritate (chiar dacă le comasăm cu răzmerițele și răscoalele țărănești din Evul Mediu). Ceea ce au trăit francezii în perioada 1789-1848 (trei revoluții pe parcursul unei singure vieți) nu e doar o raritate, ci chiar o excepție, majoritatea popoarelor cu sămânță revoluționară neavând în palmares mai mult de o revoluție la câteva secole. Având în vedere că poporul român a ieșit ultima oară în stradă, pentru a da jos un regim politic, în 1989, eu nu mă aștept să repete experiența mai devreme de 2200. Până atunci mai poate fi scos în stradă doar de micii și manelele lui Vanghelie, ceea ce înseamnă că de fapt Vanghelie e cel mai revoluționar politician român, este însuși Vladimirescul zilelor noastre. De altfel s-a văzut și cu prilejul acestor sărbători de iarnă: #unitisalvam = 10.000 de oameni; #revelion_in_Piata_Constitutiei + #vanghelion = 70.000 de oameni. Așteptând revoluția = așteptându-l pe Godot. La mulți ani și așteptare plăcută!
 • Kliment Vorosilov România și alte țări din fostul Bloc Estic merg accelerat în jos. Nemulțumiri sunt și în țările din fostul Bloc Vestic, să ne amintim numai de mișcările puternice de mase din Grecia. Orânduirea neo-liberală este din ce în ce mai împilatoare, transformând popoarele în popoare de sclavi, este din ce în ce mai de nesuportat. Există șanse pentru o nouă Rusie și un nou Lenin. Ce nu mai este de actualitate în textul de mai sus este adresarea către marile concentrări muncitorești industriale, ele nu prea mai există, aici ar trebui venit cu ceva nou.
 • Florian Liviu Nu mai există mari concentrări de muncitori în industrie dar există facebook (internet). Dacă fiecare activist are în medie 500 de prieteni (cititori), atunci 100 de activiști pot disemina ideile revoluției la 50,000 de oameni, iar această masă de oameni înseamnă deja mai mult decât însuma cea mai mare concentrare de muncitori industriali din vremea lui Lenin, uzinele Putilov cu 40,000 de lucrători.
 • Lucian Sarbu Asta așa e, dar ce te face să crezi că rata de răspuns va fi de 100% (50.000 de idei > 50.000 de revoluționari)? În realitate ea e undeva pe la 0 virgulă ceva după cum te poți convinge și singur. Înaintea revoluției ruse starea populației chiar era revoluționară, indiferent că vorbeam de soldații de pe front, muncitorii din uzine sau mujicii de la țară, deci propaganda revoluționară a mers la sigur, s-a propagat așa cum se propagă o undă pe suprafața unei ape ajungând până în cele mai ascunse cotloane. „Pace imediată și pământ țăranilor!” Asta vroiau oamenii, asta le-a dat Lenin. Tu cu ce sări la înaintare? Ai niște Samsung Galaxy S5 sau niște Ifoane gratis? Nu cine știe ce, doar câteva sute de mii. Atunci o să scoți lumea în stradă și va face ce revoluție vrei tu. Momentan Vanghelie dă doar mici și bere și cu oferta asta, după cum vezi, oamenii nu fac revoluție, doar dansează după cum le cântă Vanghelie. Dar e un început.
 • Florian Liviu Lucian Sarbu nu înțeleg ce vrei să demonstrezi cu comentariul tău, că revoluția nu este posibilă ?!, că revoluțiile sociale sunt rare?! Păi firește că sunt rare, dacă ar fi dese nu și-ar mai merita numele de revoluții. Și ce dacă sunt rare?, datoria noastră este să diseminăm ideile revoluției, să ridicăm nivelul de conștiință al muncitorilor. Noi nu așteptăm pasivi să vină revoluția cum așteaptă unii a doua venire a Mântuitorului, noi luptăm activ pentru crearea și lărgirea condițiilor pentru înfăptuirea revoluției. Este exact ceea ce ne desparte de social-democrație.
 • Lucian Sarbu Ce înseamnă „să ridici nivelul de conștiință”? Cum poți demonstra cuiva că _tu_ ai un nivel de conștiință ridicat și că nivelul _tău_ e unul ridicat, nu unul, să zicem, „lăsat”? Asta e întrebarea. Lui Lenin i-a fost ușor să însuflețească masele pentru că, repet, el a făcut o revoluție dorită de toți, mai puțin de camarila țaristă și de câțiva politicieni burghezi în frunte cu Kerensky. Dar la o adică, dacă l-ai putea teleporta pe Lenin acum, aici, și l-ai pune să facă brusc o revoluție sau să „ridice nivelul de conștiință al maselor” pentru una, aceeași întrebare i s-ar putea pune și lui. Adică, de ce nu ar „ridica nivelul de conștiință al maselor” mai mult decât o faci tu Beyonce, sau Florin Salam sau, de ce nu, patriarhul Daniel?
 • Kliment Vorosilov Facebook-ul are un efect limitat. De exemplu, cu tot Facebook-ul, noi nu suntem în stare să ne adunăm mai mulți de 10 în București la o acțiune. Da, este bun, consolidează relații existente, dar cam atât. Trebuie să fim realiști. Eu am 350 de prieteni pe Facebook. Da, majoritatea sunt de stânga, iar dintre cei de stânga, am o majoritate covârșitoare românească. Însă, cei care mă urmăresc asiduu sunt de ordinul zecilor în cel mai bun caz. Din cele câteva zeci doar jumătate sunt de cele mai multe ori de acord cu mine. Opinia mea este că a pune accentul Facebook înseamnă moarte sigură.
 • Kliment Vorosilov Ca să fac o comparație plastică, Facebook-ul este pentru noi, cei de stânga, ceea ce era cavaleria pentru legiunile romane. Ea sprijinea atacul legiunilor, acoperea flancurile, hărțuia inamicul, era folosită ca mijloc rapid de comunicare. Lăsată singură, cavaleria nu ar fi putut câștiga nicio mare confruntare.

  După cum am mai spus, și am spus-o de multe ori, oricând PAS are nevoie de mine pentru o acțiune în teritoriu, e de ajuns să îmi ceară și voi veni, bineînțeles, cu rezerva să nu am altceva deosebit de important de făcut.
 • Elev La Școala Marx <> Păi e cît se poate de simplu: consemnezi răspicat în documentele tale programatice înalta descoperire că "pornind de la ideea că oamenii sunt diferiți și gândesc diferit, PAS nu-și mai propune să devină partid de masă." și te reprofilezi, prin urmare, pe partidul de nișă.
 • Florian Liviu Lucian Sarbu Nivelul de conștiință este analog cu nivelul văzului, să zicem. Un simț vizual ridicat înseamnă capacitatea de a vedea clar și distinct la distanță obiecte. Prin urmare, nivel de conștiință socială ridicat înseamnă capacitatea de a sesiza cu claritate și distincție caracterul istoric și de clasă al relațiilor sociale în care se mișcă individul în cadrul societății, al modului de producție etc.
 • Florian Liviu Nivelul de conștiință socială al unui individ este cu atât mai ridicat cu cât el reușește să exprime mai clar și mai distinct interesele clasei căreia îi aparține sau de care a ales să se atașeze.
 • Lucian Sarbu Florin, cum faci diferența între interesele proletarilor pe care le exprimi tu și interesele pe care le exprimă Florin Salam? Ambele sunt „clare și distincte” (ah!... ce cartezian sună! ... zici că e desprins direct din Discursul despre metodă!) dar ceva-mi spune că masele largi populare îl recunosc pe Salam drept reprezentant autentic, nu pe tine. O să zici probabil că massele încă n-au conștiință socială. Și ce? Maneliștii or să zică despre tine fix același lucru. Cine are dreptate?

  http://youtu.be/09QY5Wdw0q0
  www.youtube.com
  Sound Empire SRL Titular de drepturi Canal Oficial
 • Florian Liviu Florin Salam exprimă interesele și valorile burgheziei țigănești, nu ale proletariatului. De unde până unde ai dedus că Florin Salam exprimă valori ale proletariatului? Faptul că mulți proletari ascultă muzică de Salam asta dovedește tocmai nivelul lor coborât de conștiință socială sau cum a spus-o Marx este o dovadă a falsei conștiințe generată în capul oamenilor de ideologia burgheză. Noi și tu asta trebuie să facem: să luptăm contra falsei conștiințe, să luptăm să extragem câți mai mulți muncitori de sub influența ideologiei burgheze (uneori și pe noi înșine când este nevoie ca în cazul tău) și să-i aducem sub influența marxismului. Asta trebuie să fie principala sarcină a unui partid marxist, deci și a PAS. Mai bine te-ai preocupa cum să înființăm o organizație muncitorească la nivelul capitalei, ar fi mult mai util.
 • Lucian Sarbu N-aș zice că Florin Salam exprimă doar valorile burgheziei țigănești. Sentimentele de dragoste din cântecele lui sunt valabile pentru toate clasele sociale și pentru toate etniile, nu doar pentru rromi. De altfel lăutarii țigani au exprimat secole de-a rândul ceea ce e mai profund în sufletul poporului român. Și apoi ajungem la aceeași întrebare de dinainte. Cum identificăm nivelul „coborât” și nivelul „ridicat” de conștiință? Doar raportându-ne la ideile noastre? N-avem cum. E solipsism. Adică idealism pur.
 • Chivu Alexandru Fiecare din voi are o doza de dreptate, dar lucrurile sun mult mai complicate. Marx vorbea de castigul pe care l-ar avea clasa muncitoare prin trecerea de la constinta in sine la constiinta pentru sine. Asta se face peste noapte, cu psalmii si busuioc politic. Se face sub presiunea existentei sociale. In focul luptelor sindicale si politice de stanga. Prin studiu individual al marxismului si prin dezbateri ideologice si doctrinare colective,. Miscarea socialista a fost apanajul intelectualilor. Miscarea muncitoreasca s-a caracterizat prin sindicalism. Unirea celor dou miscari au creat actiunea politica. Azi, unde sunt intelectualii, unde este proletariatul, unde sunt cluburle muncitoresti? Unde sun analizele economice si sociale? Unde se stabilesc obiectivele strategice ale luptei sindicale si politice? Cine si unde se elaboreaza tactica luptei?
 • Kliment Vorosilov Trebuie să facem o precizare. Eu am citit programul PAS, de fapt l-am citit împreună cu Florin, înainte de ultimele alegeri, nu cred că acest program a devenit mai radical. PAS-ul are un program social-democrat şi nu unul marxist. PAS susţine o economie de piaţă socială. Nu putem spune azi că PAS este partid marxist.
 • Kliment Vorosilov Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă PAS şi-ar schimba denumirea în cea de Partid Comunist? Şi-ar schimba atunci şi programul?
 • Lucian Sarbu Aș zice că azi capitalismul e mult mai pervers decât în urmă cu 100-150 de ani și trebuie ținut cont de acest fapt. Între timp științele sociale au făcut progrese enorme privitoare la felul în care funcționează mintea omenească și dreapta și-a învățat temeinic lecția. Stânga - mai puțin spre deloc. Avantajul epistemic a fost la început de partea stângii, Marx chiar a reușit să revoluționeze economia politică. Dar avantajul acela s-a dus. Între timp științele sociale au evoluat și dreapta a preluat inițiativa epistemică. Dreapta reușește acum să manipuleze sentimentele și conștiințele, să creeze false valori, să pună în mișcare ținte false. Stânga - nu prea, ba de multe ori aleargă cu entuziasm după țintele false servite de dreapta. Mai mult, prin jocuri subtile de idei și de limbaj dreapta se prezintă pe sine ca fiind „echidistantă”, „rațională”, „calmă”, în timp ce stânga e lăsată să-și rupă dinții în țintele false și să pară astfel complet dezaxată. Nu în ultimul rând, în ultima vreme, pe fondul dominației totale a neoliberalismului și a îngenuncherii complete a social-democrației, care nu mai are nimic de-a face cu stânga, dreapta își permite chiar aroganța supremă de a-și asuma pentru sine cauza proletariatului. „Muncitorii în sus, muncitorii în jos...” A se vedea cine sunt o mare parte din votanții lui Băsescu, Merkel sau Marine Le Pen și cum fac acești lideri apel, fără nici un fel de rușine, la oamenii „muncii”... Răspundem la provocările astea? Preluăm iarăși inițiativa epistemică? Învățăm și noi lecțiile științelor sociale din secolul XX sau o ardem înainte cu Lenin, Nea Nicu' și biblia... mormonă? Asta e întrebarea.
 • Kliment Vorosilov Lucian, tot ce ai scris este foarte adevărat. Însă de care stângă vorbim azi? Eu mă consider marxist (mă gândesc aici în primul rând la conţinutul Manifestului). Nu am însă nicio problemă în a sprijini PAS-ul, care are un program social-democrat. Tu cum te consideri? Cum te poziţionezi faţă de Marx (şi al său Manifest)? Întrebarea mea nu este deloc tendenţioasă, eu sunt foarte serios când întreb ceva, vreau doar să înţeleg care este stânga la care te referi mai sus.
 • Chivu Alexandru Limba ti-a fost data ca sa-ti ascunzi gandurile si nu sa le marturisesti, spunea Taiieyrand. Lucian are dreptate in analiza facuta. Stanga nu prea a evolut. Stanga din estul Europei este inca demoralizata si paralizata. Sa nu uitam ca i s-a pus atat de multe in sarcina incat nu este in stare sa se apere, dar sa contraatace. Cu atat mai mult este inapta luptei cu cat este sub obrocul legislatiei nepermisive, sub tirul prese, in majoritate ostilei si manipularii politicienilor din dreapta spectrului politic. Marxismul nu e o dogma, e o calauza in actiune. Trebuie regandit teoretic si gasite solutii practice de implementare. Daca vei construi dupa o schema care s-a vadit ca te duce la esec, vei repeta esecul. Si apoi lumea si fenomenele economice, sociale si politice se schimba, au o dinamica aparte. La vremuri noi, metode si solutii noi.PAS-ul trebuia sa-si gaseasca calea de subzistenta intr-un mediu total ostil. Pana acum a reusit. Asta inseamna ca pana una alta, solutia gasita si accesata e buna. Si am sa inchei tot cu un citat: Nu conteaza ce culoare are pisica, important e sa prinda soareci - Deng.
 • Ionescu Mihai ''Stanga din estul Europei este inca demoralizata si paralizata. '' cu exceptia cele din Grecia
 • Lucian Sarbu Kliment Vorosilov (Bogdan), nu știu de ce tot insistați voi - câțiva - că programul PAS e unul social-democrat. Programul PAS e unul socialist-democratic clasic, în care se vorbește răspicat despre socializarea bogățiilor naturale și a principalelor ramuri economice (cap. 3), despre confiscarea averilor dobândite prin furtul din avuția publică, despre păstrarea în proprietate publică și administrarea eficientă a ceea ce mai este încă în proprietate publică, pentru asigurarea completă într-un cadru adecvat atât a drepturilor social-economice, dar și a celor politice etc. etc. etc. Chiar nu văd ce e social-democrat aici, ce legătură avem cu PSD-ul, care știm prea bine că a jefuit și a distrus România punând în practică barbaria neoliberală, și la final nici măcar democrație nu a adus, România de azi fiind orice, numai un stat democrat, nu. Dacă suntem un partid social-democrat ca la 1900, ca în timpul social-democrației clasice, a Partidului Social-Democrat al Muncitorilor, cum s-a numit primul partid socialist din România, atunci da, suntem „social-democrați” și nu văd nimic rău în asta, pentru că social-democrația de atunci era mult mai de stânga decât multe partide de stânga de azi. Dacă nu suntem comuniști în sensul marxist-leninist al termenului, adică musai revoluționari, iarăși, eu personal nu văd nimic rău în asta.
 • Kliment Vorosilov Nu este vorba Lucian de un reproş cu social-democraţia. Orice formaţiune ce susţine măsuri de stânga, dar nu vrea să dărâme capitalismul, este social-democrată. PSD-ul este de fapt de dreapta, de o dreapta sălbatică chiar, prin măsurile aferente acestei categorii pe care le-a promovat (privatizările distrugătoare, de exemplu), acesta nu are nimic de-a face cu social-democraţia. Te-am rugat doar să detaliezi în ce fel de stânga crezi, lucru pe care le-ai făcut. Deoarece susţin programul PAS, avem o luptă comună. Discuţia a pornit de la observaţia lui Florin că PAS ar fi un partid marxist.
 • Kliment Vorosilov Trebuie să existe şi momente de clarificare ideologică. Principalul este că toţi suntem de stânga, susţinem programul progresist al PAS şi avem o luptă comună pentru el.
 • Kliment Vorosilov Sunt marxist, marxismul este pentru mine un ideal. Sunt însă şi un om cu picioarele pe pământ, pragmatic, care sprijină stânga reală (stângă de unde PSD este exclus complet, el este un partid fals de stânga) şi care vede în PAS partidul cu cel mai progresist şi mai închegat program de stânga din România.
 • Ionescu Mihai Lucian Sarbu ''Cum identificăm nivelul „coborât” și nivelul „ridicat” de conștiință? Doar raportându-ne la ideile noastre? N-avem cum. E solipsism. Adică idealism pur.'' '' Florian Liviu a zis bine, un individ cu un nivel ridicat de constiinta sociala,are capacitatea de a observa caracterul de clasa al istoriei al relatiilor de productie , si chiar al relatiilor inter-umane..cu cat o societate este mai de dreapta cu atat mai mult relatiile inter-umane vor lua chipul si asemanarea dintre relatiile dintre marfuri,se vor rezuma si mai mult la urmarirea satisfacerii propriului interes exact ca pe taramul comercial,vor avea caracter cat mai mercantilist,vor fi mai tensionate,incordate,vor da nastere la cat mai mult stres.o constiinta sociala ridicata presupune o empatie dezvoltata,o capacitate ridicata de a citi interlocutorul si totalitatea fenomenelor sociale,exterioare omului,si cauza lor.Florin Salam nu exprima doar idealurile si convingerile burgheziei tiganesti,a absurd sa spunem asta,ci ale intregii burghezii.maneaua este muzica balcanica,ea nu este numai in romania ci in toat statele balcanice.de exemplu la bulgari majoritatea interpretilor sunt tinere care cu siguranta se vad promotoarele perfecte ale (pseudo)feminismului liberal( am pus pseudo pt ca nu se poate integra un concept egalitarist ca feminismul intr-un mecanism patriarhal cum este lumea capitalista): femeia sexy,fatala,perfectiunea fizica intruchipata care taie orice respiratie,indepenta financiar,femeia de succes http://www.youtube.com/watch?v=LoyU93LfNPI . maneaua nu exprima decat cultura burgheziei adusa in sanul maselor saracite educativ si cultural,mai ales in sanul paturilor de jos,care sunt foarte predispuse la a pica prada valorilor burgheze dintr-o societate capitalista nedezvoltata cum este cea din romania,intr-o proportie mult mai mare fata de paturile de jos din societatile occidental social-democrate.maneaua exprima dorinta omului din clasa de jos si din clasa de mijloc de a ocupa o pozitie in clasa burgheziei.maneaua nu este decat pop-balcanic,ori cultura pop ce exprima: opulenta,lux,putere,clipurile pop de multe ori dau senzatia (chiar inconstienta) ca interpretul poate face absolut orice in acest univers,fiind inzestrat cu calitati supranaturale,pentru el nu exista limite,el este intruchiparea succesului maxim, a creatiei divine,pot da senzatia de frustrare privitorului,de aici sunt sanse mari sa se nasca respectul si idolatria fata de interpret.cultura societatii determina si arta,in arta regasim conceptele ideologiei clasei dominante
  www.youtube.com
  Producer: Payner Media Ltd. / Payner Ltd. Media: Planeta TV, Planeta HD All righ...See More
 • Ionescu Mihai Kliment Vorosilov DA.in primul rand PSD-ul nu da doi lei pe impozitul progresiv pentru mediul de afaceri,optand pentru impozit forfetar nu da doi lei pe sindicalismul din sectorul privat,nu da doi lei pe ridicarea consistenta a minimului pe economie prin care sa se asigure un trai decent omului de rand,ba chiar il sufoca pe acesta cu taxe absurde,si nu ofera ajutoare sociale reale paturilor defavorizate.de ex. anglia si austria dau gratis case cetatenilor lor care nu dispun de una,spania da de mai multe ori pe saptamana mese,loturi de alimente si haine,nevoiasilor aflati pe teritoriul ei...nu doar bastinasilor,plus ca acolo exista si hosteluri gratuite
 • Florian Liviu PAS trebuie să-și treacă musai în programul electoral pentru euro-parlamentare revendicarea venitului minim necondiționat. Această revendicare a stângii radicale europene este deja popularizată în Occident.
 • Ionescu Mihai ''Under Swiss law, citizens can organize popular initiatives that allow the channeling of public anger into direct political action. The country usually holds several referenda a year.'' aici iz de stanga radicala ,anarho-comunista
 • Nertan Sebastian Acuma sarind peste partea de discutie ideologica de mai sus,foarte interesanta de altfel,vreau sa subliniez ca cea mai mare problema a unui partid ca PAS,indiferent de ce program ar avea,e cum va putea sa isi faca cunoscut programul... Stim bine ca massmedia e aservita politic partidelor de dreapta...
 • Gheorghita Zbaganu Frumoasa dezbatere. SA vedem cum ne ajuta Facebook sa stringem 200 K semnaturi ca sa putem participa la europarlmentare. In 2009 nu am fost in stare. Unii tovarasi intreaba de ce sa candidam, fiindca ideea ar fi ca UE este o constructie menita sa apere mrele capitaluri monopoliste si ar trebui sa militam pentru esfiintarea ei iar parlementul UE e doar o inutila palavrageala. Dar chiar si asa, tot e bine sa incercam sa ajungem acolo, chiar daca sansele sa trecem de bariera de 5% sunt infinitezimale. De ce? Ca sa aratam ca existam. Putem milita pentru salariul minim european, pentru abrogarea tratatului e la Lisabona, pentru ca resursele unui stat membru sa fie exploatate doar de acel stat, pentru recistigarea suveranitatii la nivel national, si altele. Astept sugestii la gheorghitazbaganu@yahoo.com
 • Gheorghita Zbaganu Ca sa existe o situatie revolutionara mai trebuie ca clasele conducatoare sa isi dea in cap si sa se urasca mai mult decit ne ursc pe noi, pe care ne considera niste excentrici inofensivi. Cam asa era considerat si Lenin.
 • Florian Liviu Suntem condamnați să lucrăm cu facebook-ul. Nu avem de ales. Ar trebui ca fiecare organizație de județ să aibă propria pagină de facebook unde să facă propagandă. Ar trebui elaborat un document în zece sau cinci puncte în fraze scurte, clare, concise (în ziua de azi majoritatea oamenilor au probleme cu atenția) în care să se exprime esența programului electoral al partidului. Cred că prima chestie ar trebui să fie cum am scris mai sus revendicarea venitului minim garantat. Acest document trebuie apoi popularizat pe internet prin toate mijloacele ce ne stau la îndemână, facebook, bloguri, email-uri etc.
 • Gheorghita Zbaganu Asa e, Florian. Incepe tu cu un text in 10 puncte, macar sa avem o baza de discutie. Luci a scris ceva prea lung si porea coerent si prea logic pentru a avea impact pe www.pasro.ro. Poimiine ma duc la PAS si le arat ce idei sunt, dar repet, prima miscare e sa ne rugam de toti cei pe care ii cunoastem sa ne ea semnaturi. Orice mijloc e bun, chiar santajul sentimental............
 • Florian Liviu ok, mă ocup

Un comentariu:

chirita lepadatu spunea...

Este hilar,vreti sa rasturnati un sistem,vreti sa readuceti comunismul,debordati de energie revolutionara pe blog,toti sunteti Marx,Che,Lenin ,dar la vot ?
Exista o natiune,un om ,un ideal sa duca la sfarsit acest deziderat,exista o scanteie ,o syriza,un Tsipras ?
Exista un partid PAS,PDS care sunt anexe PSD sau armata a 14-a psd in politica socialista din rou.
De ce o personalitate dintre dvs nu fondeaza un partid comunist indiferent cum se va numi.
PAS este un tradator al comunistilor,este capodopera lui O Cozmanca si blocheaza in instanta inscrierea PCR in registru P Politice.
Cu respect.
Vizitati daca vreti : Orizont Rosu- Scanteiacomintern.blogspot.com