vineri, 31 decembrie 2010

La mulţi ani !

La mulţi ani, din toată inima cititorilor, prietenilor şi colaboratorilor noştri dragi.

Fie ca anul 2011 să ne aducă mai aproape de dezideratul nostru, trezirea conştiinţei de clasă a muncitorilor români. Desigur suntem conştienţi de faptul că proletariatul autohton nu este decât o mică parte a proletariatului european, soarta sa fiind strâns legată de soarta continentului.
Totuşi proletariatul românesc obligat să suporte o dublă exploatare atât colonială cât şi capitalistă are o situaţie specifică din ce în ce mai grea. Se va trezi el din pumni în 2011 ? Credem că da.

Criza capitalismului mondial va continua şi în 2011 şi se va adânci fără dar şi poate.Soluţia nu este din punctul nostru de vedere cârpirea acestui sistem care s-a dovedit falimentar ci revenirea la socialism. Socialismul este singurul sistem social, eliberat fiind de barierele proprietăţii private asupra mijloacelor de producţie,  în stare să concentreze toate resursele şi energia naţiunii pentru ca ele să se conjuge întru binele comun. Pentru a da un exemplu, din 1989 şi până azi s-au construit maximum 300 de km de autostradă, în douăzeci de ani de socialism, dacă am fi vrut asta, am fi putut construi mii şi mii de kilometri de autostradă.

Adversarii socialismului şi ai clasei muncitoare au căutat să denigreze cât mai vocal şi cât mai convingător  industria socialistă, să o eticheteze ca neperformantă, neproductivă, "un morman de fiare vechi" cum s-a exprimat Petre Roman un exponent de seamă al denigratorilor şi vârful de lance al acestora.
În consecinţă a fost lichidată iar locul ei a fost luat de băcăniile "ultra performante" ale lui Dinu Patriciu. Iată progresul adus de capitalism, iată dezvoltarea forţelor de producţie susţinută de piaţa liberă.

Experienţa tristă a celor 21 de ani scurşi de la contrarevoluţia din 1989 ne arată cu claritate că trecerea de la socialism la capitalism nu reprezintă un progres sau o eliberare, nici nu este posibilă de fapt decât prin forţă sau prin manipulare, ci un mare şi dureros pas înapoi pe scara istoriei.

Distrugerea forţelor de producţie, reapariţia pe scena socială a claselor antagoniste, şomajul masiv, recrudescenţa sărăciei extreme, declinul catastrofal al producţiei agricole (importăm usturoi din China !),  iată rezultatele drumului parcurs de România în ultimele două decade.

Capitalismul se laudă cu "democraţia" sa, dar cine se uită mai atent observă că nu este decât o faţadă în spatele căreia corporaţiile multinaţionale şi băncile decid în mod unilateral. Ce egalitate de şanse există în "democraţia" capitalistă între un copil născut într-o familie săracă şi unul născut într-o familie bogată, sau între bogat şi sărac atunci când îşi caută dreptatea unul contra altuia ?

Să înlocuim "democraţia" capitalistă a corporaţiilor, a bancherilor, a exploatatorilor cu democraţia autentică a maselor.

84 de comentarii:

  1. Traiasca libertatea traiasca socialismul,
    Traiasca omenia traiasca comunismul!

    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Liviu, să aveți parte de un An Nou Fericit dvs. împreună cu cei dragi dvs.!

    P.S. Poza de mai sus ... dacă a ajuns și Marx să vorbească în engleză ... zău, preferam rusa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @EdebiMevzulaR
    La mulţi ani, multe împliniri !

    RăspundețiȘtergere
  4. La mulți ani, tovarășe Florian Liviu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Am venit cu o observație la ce ați scris dvs. ca un comentariu la ultima postare a d-lui Valerius de pe ”Atitudini”.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am ridicat o problemă, la ”Taclale”, pe blogul d-lui Valerius. Sunt în egală măsură interesat atât de părerea d-lui Valerius cât și de părerea dvs. Mai jos redau ceea ce am scris la dl. Valerius:

    ”Domnule Valerius,

    Mai am o problemă. Cândva, la începutul forumului Nanu, dvs. mi-ați dezvăluit faptul că scopul dvs. principal este de a propaga ideile filosofiei de care sunteți animat și anume marxismul. În mod similar, deși scopul meu principal nu este de a face cunoscută istoria națională, încerc, când am ocazia, să vorbesc despre aceasta.

    Bun, legat de cele mai de sus, mi-a venit în minte o întrebare și anume ce impact are ceea ce scriem noi, de exemplu eu, dvs. sau dl Liviu?

    Eu cred că impactul este foarte mic. Dacă este să luăm cazul nostru, al celor trei, putem spune că avem măcar 50 de cititori diferiți care se uită de mai multe ori în decursul unui an pe blogurile noastre? Eu nu cred.
    Chiar și cele mai citit blog nu cred să aibă mai mult de o mie – două de cititori diferiți, care să citească cât de cât regulat ceea ce scrie posesorul blogului pe blogul său.

    Până la urmă, se pare că tot televiziunea rămâne cea mai bună armă de propagandă, acum, în secolul XXI, după ea clasându-se presa.”

    RăspundețiȘtergere
  7. VEZI MISCAREASOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DE PARTE

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Liviu,

    Nu v-am întrebat, din ce limbă traduceți din memoriile lui Enver Xoxha?

    RăspundețiȘtergere
  9. Traduc din engleză, după o ediţie publicată la Tirana în timpul vieţii lui Enver Hoxha.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, frumos. Cum ați învățat limba engleză?

    RăspundețiȘtergere
  11. Apropos de traduceri tovaraşe Florian,am şi eu o ıntrabare ce ma roade de ceva vreme şi anume ca atunci cand sunt traduse de exemplu biografile geniilor ın limba Romana de ce nu se specifica şi din ce orgaznizatie a facut/ori face parte pentru ca foarte multi Romani posteaza pe bloguri franturi din capodoperele scriitorilor communişti internationali fara sa aiba fabar de asta. M-au facut curios şi am intrat pe wikipedia şi ce sa vad? Nu se pomeneşte nimic de chestiunea aceasta.
    De exemplu J.P. SARTRE,ın limba rromana nu se pomeneşte pe nicaieri ca a refuzat Nobelul fascist şi ar mai fi o multime de ınşirat.
    Mare pacat.
    Toate cele bune,

    RăspundețiȘtergere
  12. Oare cât de proşti trebuie să fie oamenii mileniului 3 ca să mai accepte mult timp împărţirea lumii în stăpâni şi slugi. Dacă ei se supun ca berbecii acestor jigodii, care adună averi prin furt şi înşelăciune, şi se linguşesc ca milogii la banii lor, înseamnă că-şi merită soarta şi cu asemenea oameni lumea nu mai are salvare! Capitalismul i-a prins ca într-o matrice mentală şi le-a anulat orice ideal. Cum să-i mai faci să gândească dacă ei acceptă jugul de bună voie?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu ştiu dacă democraţia maselor este soluţia salvatoare. Oricum societatea omenească actuală este în declin. Ceva nou trebuie să apară pe lume. Nici comunismul nu era perfect, dar nici acest genocid capitalist nu este o rezolvare. Marea problemă a planetei va fi poluarea. Va trebui instituit un model societal care să integreze lumea umană în peisajul planetei, cu un impact minim în ce priveşte distrugerea mediului ambiant.
    O societate performantă nu se poate realiza decât cu oameni deosebiţi. Lumea nu poate merge doar după instinctul de turmă, manipulată subtil de unii care se vor păstori planetari de oameni pentru că lumea este şi trebuie să funcţioneze ca un organism viu. A schimba lumea nu mai poate fi o chestiune de voinţă politică bazată pe interese, ci o cucerire a spiritului şi a ştiinţei. Treptat lumea va fi pusă în acord cu noile cuceriri în materie de economie, de matematică, filozofie, cu descifrarea funcţionării organismelor vii şi a proceselor de conştiinţă, etc.
    Societatea omenească nu se mai poate dezvolta după ureche, după politici (care sunt doar o jonglerie de interese) şi nici după ideea autoreglării impuse de la sine, prin aşa-zisa piaţă liberă, pe principiul concurenţei şi al cererii şi ofertei. Aceste principii s-au perimat şi nu sunt chiar nişte legi absolute, deoarece piaţa poate fi manipulată, poate exista monopol ascuns şi nu întotdeauna piaţa face preţul. Libertatea absolută în economie e haos, iar aparentul echilibru creat este precar. De aceea apar şi crizele economice.
    O societate fără un organism central de control şi dirijare e ca un om lipsit de creier. Problema e ca tocmai aceste creiere care ne conduc să fie nişte aleşi cu pregătire temeinică şi har. Electoratul poate fi înşelat pentru că el votează imaginea de la TV sau chipul zâmbitor de pe afişele propagandistice, fără a cunoaşte cu adevărat candidatul. De aceea democraţia poate fi doar un paravan de vorbărie sterilă în spatele căreia o ţară poate fi destabilizată prin intruşi bine plasaţi la diferite nivele de conducere, care să acţioneze concertat derulând planuri abile, contrare binelui comun şi distructive pentru ţară.
    Astea sunt dezavantajele democraţiei pentru că între individ şi societate va exista permanent o tendinţă contrară: societatea tinzând să integreze individul la cote tot mai mari, iar omul, ca personalitate, încercând să rămână el însuşi, acţionând spre eliberarea lui din angrenajul social care-l „dizolvă” în conglomeratul uman, numit uneori mase.
    Foarte inspirat a intuit tarele democraţiei Petre Ţuţea. El spune că „Masa e absolută; fiecare prost luat în parte e un prost şi atât. Dar toţi proştii ăştia, luaţi împreună, sunt un principiu istoric.
    Prin însăşi ordinea ei ideologică, democraţia îl obligă pe idiot să stea alături de geniu şi să-i poată zice: ce mai faci, frate? Partea proastă este că oamenii de excepţie pot ajunge captivi în cirezile democrate. Ce decide masa are un caracter absolut, deoarece prin masă se exprimă specia. Prin individ se exprimă personalitatea. Numai că, uneori, un individ ajunge să influenţeze foarte mult asupra maselor. Aceştia sunt aleşii. Istoria este făcută de aleşi. Paradoxul societăţii umane este că mulţimea îi produce pe conducători, iar aceştia o conduc.”
    Desigur că maestrul Ţuţea nu avea în vedere că tehnicile manipulării pot evolua şi masa poate fi înşelată influenţându-i decizia la vot.
    Ar fi multe de spus, dar o concluzie se profilează cu claritate: Lumea tinde să se schimbe, iar capitalismul nu poate fi ultima formă de organizare al societăţii umane. Următorul pas istoric ce va fi făcut îl văd mai aproape de socialism decât este astăzi.

    Post scriptum
    În lumea nouă, care se vede la orizont, nu ne vom adresa unii altora cu apelativul perimat „tovarăşe”, dar nici cu distantul „domnule” pentru că atunci când cei de sus se adresează celor de jos sună a „domnule slugă”.
    Lumea nu va atinge nivelul următor de evoluţie până nu va trece la folosirea apelativului „frate”.

    Cu stimă
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  14. Postasem un comentariu. de ce la-ţi şters? Era de bun simţ. Aş fi curios să aud motivaţia d-stră.
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonim

    Nu am şters comentariul, şi în general nu şterg comentariile nimănui. Sistemul bloger a dus ca "prostul" comentariul dvs. la spam. L-am recuperat!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim

    Ar fi bine să semnaţi cumva textele ca să avem posibilitatea să dialogăm.

    Eu fiind de formaţie şi educaţie marxistă nu cred în teoria conspiraţiei iluminaţilor, ci în teza mult mai prozaică că interesele materiale şi spirituale ale indivizilor angrenaţi în matricea socială şi economică determină mersul istoriei.

    Ştiu că Petre Ţuţea era un duşman al democraţie, pe care o ataca de pe poziţii fasciste.

    Felul lui elitist de a privi lucrurile se bazează pe teoria greşită care afirmă că esenţa omului care compune masele este "prostia", "nimicnicia", "vidul intelectual şi spiritual".

    Noi, marxiştii, plecăm de la ideea că "esenţa" speciei om este bună, dar omul s-a alienat de sinele său bun datorită proastei alcătuiri sociale.

    Din acest punct de vedere socialismul nu ar fi decât regăsirea de sine a omului, recâştigarea bunătăţii pierdute.

    Şi mai credem că masele de proletari, pentru care viaţa înstrăinată la extrem nu mai face două parale, se vor ridica ca un val uriaş, care va spulbera toate normele şi valorile lumii negustorilor şi bancherilor, clădind pe ruinele ei un socialism al egalităţii, al democraţiei autentice şi al bunăstării.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt de acord cu d-stră că oamenii, prin interesele lor materiale şi spirituale, pot determina mersul istoriei, şi organizarea societăţii la un moment dat reflectă calitatea spirituală a oamenilor care o alcătuiesc. Deci vom avea o lume mai bună cu cât vom avea oameni mai educaţi, mai şcoliţi, mai elevaţi. Cu toate acestea, statistic vorbind, tonul în societate va fi dat de omul mediu,care reprezintă marea majoritate, sau masele, cum le desemna chiar unii comunişti. In acest sens societatea socialistă chiar făcea eforturi pentru a răspândi cunoaşterea şi a lumina poporul. Deci omul mediu avea un standard mai înalt.
    In capitalismul actual, însă, accesul la informaţie e liber, dar nu e pentru toţi (internetul ar fi ceva, dar nu e sistematizat şi nu toate sursele sunt credibile). Parcă se doreşte imbecilizarea noastră pentru a fi mai uşor de manipulat, astfel încât, unii să menţină sistemul social pe care îl vor şi care să le permită a rămâne nişte stăpâni privilegiaţi.
    Evoluţia societăţii este în pas cu evoluţia spirituală a oamenilor şi aceasta nu poate fi oprită decât prin reducerea maselor la o stare de confuzie şi prostie (dezinformare) pusă în practică prin campanii de presă, publicitate, prin distrugerea sistematică a învăţământului şi cercetării. Si atunci cum spuneţi că toate astea nu fac parte dintr-o conspiraţie?
    Personal cred într-o lume mai dreaptă şi mai bună, dar nu cred că ne vom întoarce la timpurile trecute şi la Marx. Din toate frământările lumii se va naşte alte modele societale, care nu vor avea nimic de a face cu capitalismul, dar nici cu Marx. Şi ştiţi unde au greşit ei ? Au greşit atunci când l-au eliminat pe Dumnezeu din ecuaţia societăţii. Dacă comuniştii n-ar fi fost atei, ei nu ar fi pierdut această luptă.
    Dar, se pare că cei care au câştigat lupta o vor pierde şi ei până la urmă, pentru că par a fi nişte atei şi mai fioroşi, chiar nişte întunecaţi anticrişti.
    Numai bine vă doresc.
    Cu respect AELEDEN

    RăspundețiȘtergere
  18. @AELEDEN

    "Personal cred într-o lume mai dreaptă şi mai bună, dar nu cred că ne vom întoarce la timpurile trecute şi la Marx"

    Ba ne vom întoarce, zic eu, dar pe un plan mai, înalt superior, pentru că marxismul nu presupune altceva decât depăşirea capitalismului prin anularea antagonismul dintre burghezie şi proletariat sau mai simplu dintre bogăţie şi sărăcie.

    Marxismul pleacă de la o premiză extrem de simplă, trebuie să creăm o societate liberă de orice asuprire şi exploatare în care repartiţia să se facă după cantitatea şi calitatea muncii prestate, nu în funcţie de proprietate sau în funcţie de rangul social.

    Socialismul românesc ante 1989 a reuşit să suprime antagonismul burghezie proletariat prin desfiinţarea burghezie ca clasă socială.Includ în burghezie şi moşierimea pentru simplificare.

    Dar această acţiune a comuniştilor de suprimare a burgheziei şi îndepărtare a ei de la puterea economică şi politică a împins burghezia la declanşarea unui război civil, da, din 1947 până în 1989 am trăit într-un război civil nedeclarat, într-o primă etapă cald- vezi rezistenţa legionară armată- şi care s-a transformat apoi într-un război rece pe care proletariatul la pierdut definitiv în 1989.

    Socialismul românesc a fost în permanenţă sabotat şi subminat, deformat de elementele claselor detronate începând cu 1947.
    Acest permanent război civil deghizat explică de ce forma politică pe care a luat-o regimul proletar s-a apropiat mai mult de dictatură decât de democraţie.

    Iar privaţiunile economice pe care le-am îndurat cu toţii în ultimul deceniu al socialismului ele se datorează efortului de industrializare, care, în opinia mea era necesar.

    Industrializarea nu este nici pe departe o binefacere, un rai pe pământ, ci condiţie principală de supravieţuire într-o lume din ce în ce mai competitivă. Industrializarea a fost un rău necesar, dar numai criminala dezindustrializare post 1989 ne-a făcut să ne dăm seama cât de importantă era de fapt. În aceste tipuri pe care le trăim un popor fără industrie proprie este condamnat la robie fără nici o salvare.

    Atac în final şi subiectul Dumnezeu. Nu cred că biserica ortodoxă, care primea importante stipendii de la statul comunist şi care a primit numeroase proprietăţii de la alte culte rivale a avut de suferit în intervalul de care vorbim.

    Marx l-a repudiat pe Dumnezeu din sistemul său politic pentru că pe vremea sa acesta era prea conservator, iar popii apărau proprietatea privată şi ierarhia rangurilor sociale.

    Nu văd de ce, dacă popii ar renunţa la a mai face jocurile exploatatorilor, dacă şi-ar îndrepta privirile spre cei mulţi şi amărâţi, nu i-am primi în rândul nostru, nu văd de ce nu am face dintr-un Dumnezeu al săracilor un aliat de nădejde.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Florian Liviu
    Sunt multe aspecte de îmbunătăţit în societatea omenească, dar cel mai important element este omul. La 5 - 10 ani după instaurarea unei guvernări se infiltrează la nivele de vârf ale instituţiilor publice oameni care fură, care formează grupuri de interese şi se susţin unii pe alţii la delapidări. Corupţia începuse să se simtă şi în ultima perioadă premergătoare aşa-zisei revoluţii din 1989.
    Apropo de asta. În Constituţia actuală a României în articolul 1 alineatul 3 se spune:
    „România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate”.
    Din moment ce în 89 nu a fost vorba despre o revoluţie, ci totul a fost o lovitură de stat regizată să semene cu o revoluţie, atunci înseamnă că legea fundamentală a ţării include în cadrul ei o minciună. E posibil aşa ceva? A demonstrat cineva cu dovezi de necontestat că în 89 a avut loc o revoluţie? Eu personal am fost în noaptea de 22 spre 23 în Bucureşti şi am văzut cum mişunau acei „terorişti”
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  20. Timpul se scurge ireversibil şi cu fiecare clipă ne plimbă prin eternitate spre un viitor pe care îl vrem mai bun. Cu toată aparenţa libertăţii şi a dreptului la opinie, lumea merge pe un făgaş contrar voinţei majorităţii pentru că, experienţa a arătat, mulţimile pot fi manipulate, iar ceea ce numim azi democraţie este o faţadă vopsită ademenitor, din spatele căreia păpuşarii de serviciu trag sforile şi pun ţara la cale.
    „Astfel democraţia a devenit o farsă şi o utopie. Iluzia s-a topit în realitate ca zăpada-n primăvară. Fiind imposibilă construirea unei societăţi libere, despre care scriau părinţii-fondatori, democraţii au început a construi societatea iluziei. Pentru aceasta ei au jertfit tradiţia, religia şi cultura, ceea ce a permis păstrarea aparenţei democraţiei şi controlul maselor. Guvernările democratice sunt sortite utilizării mijloacelor populiste care-şi satisfac interesele înguste în schimb să îngrijească de popor (…)
    Astăzi grupările financiare ce acced la putere ne amintesc de nişte viermi graşi care consumă tot ce e mai bun în dauna societăţii. Avem situaţia ca în acest banc trist contemporan: „ Bussinesul de succes vine la putere şi o transformă în… bussines de succes ”.
    Citat din articolul „Esenţa sistemului mondial liberal-capitalist” preluat de pe
    http://blog.nouadreapta.md/2011/07/13/esenta-sistemului-mondial-liberal-capitalist/
    La fel de interesant este şi articolul de pe „Ziare.com” intitulat „Scenariu de coşmar: Capitalismul e in pragul falimentului?” ce poate fi accesat la adresa:
    http://www.jurnaluldevrancea.ro/special/5949-gaddafi-libia_batalia_finala_piloti_romani_si_israelieni_s-au_an.html
    În final autorul articolului ne aduce două veşti: „Vestea buna este ca suntem martorii eşecului capitalismului global corporatist. Vestea proasta este ca nu ştim ce îl va înlocui.”
    Eu cred că într-o primă fază ar trebui instituit un sistem în care să primeze interesul obştesc şi cel naţional şi mai puţin interesul individual. Apoi, vom mai vedea.
    Cu respect
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  21. @Aeleden

    "Sunt multe aspecte de îmbunătăţit în societatea omenească, dar cel mai important element este omul"

    De acord cu dvs.Totul trebuie să pornească de la om şi făcut pentru om. Roger Garaudy spunea că avem nevoie de "creşterea" omului nu de creştere economică.

    Din acest motiv s-a vorbit mult în fostul regim socialist de "omul nou", dar s-a făcut din păcate foarte puţin.

    În 1989 nu a fost revoluţie, ci contrarevoluţie.

    RăspundețiȘtergere
  22. Wall Street de România

    Timpuri pustii şi-ntunecate
    Când domnul Ban e împărat
    Peste elite idioate
    Uitând de unde au plecat

    Politruci ţâşniţi din urbe
    Neica nimeni până ieri
    Împroaşcă-n lume praf de vorbe
    Râvnind mărire şi averi

    Puţin le pasă de cei mulţi
    Şi s-au trezit ciobani la stână
    Dar sunt doar trepăduşi mărunţi
    În sindrofia francmasonă

    Străinilor le dau favorul
    Să ne ia pâinea de pe masă
    De am ajuns cu binişorul
    Minoritari la noi acasă

    Cu diplome luate-n valută,
    Dar susţinuţi de-a lor mafie
    Anagramaţi cu minte scurtă
    Se cred stăpâni peste vecie

    Pe vorbe fără de temei
    Aţi ocupat funcţii bănoase
    Şi-aţi vândut ţara pe doi lei
    Să luaţi comisioane grase

    Români suntem, plini de nevoi,
    Dar ne vom ţine de cuvânt
    Şi-o să daţi totul înapoi
    Cât de curând.

    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut Aeleden!
    Bine k te-am regasit pe acest blog.
    cu stima Ran

    RăspundețiȘtergere
  24. Am pus această poezie la Diana pe blog şi evreica a şters-o din prima. Apoi am pus-o pe Inuaki şi brusc acel blog s-a închis. O fi doar coincidenţă? Oricum, am găsit un blog din Republica Moldova
    http://www.radiometafora.ro/stiri/the-news/12224-sunt-cateva-aspecte-clare-ce-nu-pot-fi-inelese-decat-in-ideea-c-noul-testament-este-de-fapt-religia-dacilor-postat-de-alexandrin-moiseev-din-volintir-tighinarmoldova-in-revista-dacia.html
    în care textul meu despre Iisus şi religia dacilor este însuşit de un anume Moiseev Alexandrin. Cred că e cel care semna Get-be-get şi se pare că le-a publicat într-o revistă ca fiind scrise de el. Am impresia că şi pseudonimul meu îl foloseşte pe face book. Vezi ce oameni josnici?
    Tu ce noutăţi mai ai?
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  25. sa stii k in leg cu Radu C are dreptate cam 70% in prima carte inf primita de la o alta sursa de incredere. Asa k sigur este ceva acolo mai ales k multi bloggeri au fost pe acolo si i-a intors cineva.
    ran

    RăspundețiȘtergere
  26. Cred că atunci când a picat elicopterul israelian s-a luat ceva de acolo şi de aceea au venit două avioane Hercules, chipurile cu specialişti care să studieze “accidentul” din munţi. Ce puteau lua? Greiu de spus. Poate ceva de care au nevoie evreii în dotarea celui de al treilea Templu, pe care se pregătesc să-l reconstruiască.
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  27. Mi-a spus k acolo afost altceva
    ran

    RăspundețiȘtergere
  28. Draga Aeleden,
    Nu, nu toata lumea este la fel. Eu semnez "Get-Beget" dar nu sunt acel tip de care vorbesti, si care te-a plagiat. Am repostat mesajele tale pe alte pagini de comentarii dar mereu cu indicatia "Preluare". De altfel eu nici nu am un blog pe Internet ca sa-mi pot publica scrierile mele. Inca o data, imi pare rau de toate astea.
    Iti urez numai Bine !

    RăspundețiȘtergere
  29. PRELUARE:
    --------------------
    GET-BEGET Says: Comentariul tău e în așteptare.
    noiembrie 28, 2011 la 9:57 am

    domnule Alexandrin,
    Va rog sa clarificati aceasta situatie neplacuta, si sa inserati un mesaj cu explicatiile respective
    pe pagina respectiva pentru Aeleden.

    http://moiseevalexandrin.wordpress.com/despre-mine/#comment-85

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnule Aeleden,
    Va comunic urmatoarele, am gasit intamplator pe net aceste dovezi precum ca Isus ar fi Dac, si am postat pe un grup de Facebook aceste dovezi, domnul de la http://www.radiometafora.ro, a preluat de pe grupul de facebook acele spuse de domnia voastra si lea publicat la el pe syte, http://www.radiometafora.ro/stiri/the-news/12224-sunt-cateva-aspecte-clare-ce-nu-pot-fi-inelese-decat-in-ideea-c-noul-testament-este-de-fapt-religia-dacilor-postat-de-alexandrin-moiseev-din-volintir-tighinarmoldova-in-revista-dacia.html, nu e vina mea ca dumnealui nu a publicat si numele persoanei la care apartine acel text, mam trezit cu toate articolele mele de pe blog publicate la dumnealui pe syte, nu vam insusit domnule Aeleden nici pseudonimul dvs, pe toate retelele de socializare ma semnez cu Alexandrin Moiseev, ca acesta este numele si prenumele meu, si nu merg cu pseudonime deoarece nu-mi plac, si nu ma ascund de nimeni.

    Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  31. Îmi place că eşti atras de a afla adevărul despre strămoşii noştrii şi de aceea trec cu vederea divergenţa creată.
    Informaţii care sunt în consonanţă cu ceea ce scriam eu despre religia dacilor găseşti şi în articolul lui Adrian Botez la adresa :
    http://www.jurnaluldevrancea.ro/opinii/adrian_botez/4804-cazul_dacia_romania_mare_o_autentica_tema_de_meditatie.html?p=3

    La fel de argumentate sunt şi expunerile lui Constantin Olariu Arimin.
    Numai bine.
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  32. @Get Beget
    Am găsit un material foarte bine documentat legat de subiectul Dacia în care apare şi ideea religiei dacilor ca precursoare a creştinismului. Este scris de prof. dr. Adrian Botez şi merită cunoscut. De aceea dau adresa unde poate fi citit
    http://www.jurnaluldevrancea.ro/opinii/adrian_botez/4804-cazul_dacia_romania_mare_o_autentica_tema_de_meditatie.html?p=1
    Mai sunt unii care reacţionează brutal la ideea de a identifica pe Iisus cu Zamolxis afirmând că Apollo e sinonim cu Satan, iar cei care fac asemenea asocieri sunt în „rătăcire”, din punct de vedere spiritual. Vezi şi
    http://misterele-terrei.blogspot.com/2011/04/isus-cel-nascut-in-romania-marele.html?showComment=1304456345108#c4201247822406406898
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  33. Salut Aeleden
    Ce mai faci?
    Ran

    RăspundețiȘtergere
  34. Salut Ran!
    Nimic deosebit. Vijelia de prin august mi-a luat acoperişul la o magazie şi de atunci tot bocănesc pentru a face alta. Şi pentru că sunt şi meşter şi (mai ales) salahor m-a cam prins iarna. Mai am puţin la interior şi termin. Din acest motiv nu prea am avut timp pentru net şi mi-am abandonat momentan proiectele.
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  35. Spor la treaba. hai k tine si timpul cu tine.
    multa bafta.
    Ran

    RăspundețiȘtergere
  36. Mulţumesc Ran.
    Sărbători cu bine!
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  37. Salut,Aeleden!
    Ti-am citit cu emotie si placere postarile din blogul Dianei,esti un om extraordinar,sper ca intr-o buna zi oameni ca tine si ca Simona(de pe acelasi blog)sa trezeasca mintile"amortite" ale romanilor,sa devenim cu adevarat poporul ales al lui Dumnezeu...
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si pentru ca se apropie sarbatorile cu pasi repezi,un sincer" La multi ani!"

    RăspundețiȘtergere
  38. Mulţumesc de urare. Toţi românii (păstrători ai genei străbune) sunt extraordinari, dar şi excesiv de răbdători şi toleranţi. Eu pe deasupra sunt şi suficient de naiv să cred că realizarea unei societăţi perfecte, bazată pe legile divine, este posibilă. Fondarea ei va fi primul pas spre promisa împărăţie a lui Dumnezeu şi revenirea gloriei spirituale de altădată peste spaţiul sacru al ţării noastre. Credeţi că e prea mult spus? Sunt şi alţi gânditori, cum ar fi prof. Adrian Botez, care consideră că „…Noi, românii, nu numai că nu purtăm “stigmatul diavolului”, ci, suntem aleşi, de Dumnezeu, pentru CEA MAI ÎNALTĂ MISIUNE SPIRITUALĂ TERESTRĂ: de A FI CANDELA DE DUH, de la care vor aprinde, în viitor, “lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat”, celelalte neamuri, aflate, acum, aproape de cel mai jos punct al Kali Yuga.”
    Pentru aceasta va trebui să ne păstrăm în credinţa străbună şi să nu ne uităm înaintaşii.
    Numai bine!
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  39. Te-ai trezit devreme azi.
    Si eu m-am trezit la 5. este o zi importanta pentru mine azi si pe langa asta am avut un vis foarte ciudat in care m-a trezit brusc si curgandu-mi sange din nas. dak vrei o sa-ti povestesc. cu stima Ran

    RăspundețiȘtergere
  40. Craciun fericit alaturi de cei dragi voua!
    Cu deosebita consideratie Ran

    RăspundețiȘtergere
  41. Sărbători cu bine la toţi cei care visaţi la o lume mai dreaptă şi mai bună! Nu încetaţi să speraţi, căci visele se mai şi împlinesc.
    Aeleden

    RăspundețiȘtergere
  42. Salut,Aeleden!
    Sarbatori fericite!
    Fie ca Dumnezeu sa te ocroteasca in drumul vietii tale,
    cu multa consideratie,Dorin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel şi ţie Dorine şi fie ca Dumnezeu să deschidă ochii românilor pentru a vedea altă cale de urmat, mai bună decât capitalismul care se clatină. De altfel, există o selecţie naturală şi nu persistă în timp decât sistemele socio-economice funcţionale. Cele neperformante şi corupte se autoelimină.

      Ștergere
  43. eu cred k deja se vad semnele...
    cu stima Ran

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Necazul e că toate pierderile acumulate sunt suportate de cei mulţi şi tot mai săraci, în timp ce furăciunile elitei conducătoare vor trece drept « afaceri de succes ».

      Ștergere
  44. eu cred k vor veni vremuri fff grele
    Ran

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa cred şi eu. Acum, pentru că nu există un lider care să reprezinte aceste proteste şi nu sunt clare revendicările, ele vor fi uşor deturnate şi înfrânte. Tensiunea socială va creşte şi mai mult, iar al doilea val de proteste (poate mai în primăvară) va degenera în revoluţie. Toţi politicienii sunt compromişi, iar partidele politice au devenit un fel de clanuri puse pe căpătuială şi pe eludarea legilor. Sistemul politic românesc ar trebui resetat şi să gândim un alt fel de societate. Nu am auzit pe nimeni să fie indignaţi că suntem hrăniţi cu chimicale, că pădurile se taie fără discernământ, că poporului i s-a furat avutul şi a fost adus în faza de slugă la străini în propria ţară, că limba română a ajuns cenuşăreasă şi prin cancelarii se cere engleza, ca limbă în UE, sau că suntem atât de îndatoraţi de nişte conducători nepricepuţi şi lacomi la luat comisioane, astfel încât, într-o zi apare posibil ca creditorii să ne cumpere ţara. Nu pare nimeni indignat nici de faptul că în conducerea României sunt infiltrate prea multe persoane de neam străin, care pot lucra pentru binele seminţiei lor şi mai puţin pentru binele românilor. Şi multe altele sunt omise. Dar încet, încet, vine scadenţa pentru toate, însă va trebui să se contureze un conducător credibil, care să ne dea o speranţă şi eu cred că în următorii 2 ani acesta va apare.
      Cu respect şi credinţă în neamul românesc
      Aeleden

      Ștergere
    2. Asa cred si eu. Dar spune-mi ce parere ai despre cutremurele astea, care sunt atat de frecvente. Ex. la noi in Campia Romana, Banat Antarctica. Aaa, stiai care zona este cea mai periculoasa dpdv seismologic de la noi din tara? Zona Campulung Muscel???
      Cu deosebita consideratie Ran

      Ștergere
  45. Nu cred că este ceva deosebit în seismologia Pământului. Ţi-am mai zis odată că geoidul suferă dilatări şi contracţii succesive în decursul unui an. Mai exact el se contractă din iunie până în decembrie, la solstiţiu de iarnă şi se dilată în semiperioada următoare. Diferenţa de volum este de circa 10 km cubi. Această mişcare face ca crusta să fie fragmentată în plăci, iar plăcile sunt într-o continuă ciocnire, uneori în coliziune prin suprapunere sau subducţie.
    In timpul contracţiei plăcile se pot suda între ele, iar la dilatare ele se rup violent, situaţie în care apar seisme puternice. Acest lucru se petrece în perioada ianuarie până în aprilie. Dar, asta e doar părerea mea, fiindcă deocamdată geologia nu are cum explica o asemenea mişcare cu dilatare-contracţie a planetelor pe orbitele lor eliptice prin nici o teorie existentă.
    Numai bine.
    p.s.
    Ai văzut că poezia mea de mai sus a anticipat protestele cu circa o lună înainte ?

    RăspundețiȘtergere
  46. Merci pentru inf. da am vazut. sa stii k eu cred k totusi a inceput acea schimbare la nivel mental la oameni.
    Ran

    RăspundețiȘtergere
  47. E un fapt demonstrat că apa reacţionează la emoţiile umane. Poate ai văzut filmul de la adresa
    http://www.youtube.com/watch?v=XEPPBtfuDw8
    Ei bine, dacă apa are reacţii la gândurile omului, nu e imposibil ca toată natura să le perceapă într-un fel, iar frământările pământului, ale apelor şi ale întregii naturi să fie o reacţie la frământările din societatea umană, care tinde spre o mare schimbare..

    RăspundețiȘtergere
  48. Ran ai observat? acel blog Inuaki a reapărut.

    RăspundețiȘtergere
  49. Măi oameni buni, acest blog este destinat discuţiilor legate de promovarea şi apărarea intereselor politice şi economice ale clasei muncitoare.

    Nu înţeleg de ce, dacă aveţi ceva de comunicat nu o faceţi folosind poşta electronică sau de ce nu vă creaţi un blog propriu, v-ar costa doar câteva clickuri. Scriind mesaje aici, denaturaţi ratingul acestei postări care apare în dreapta în poziţia trei în ordinea importanţei, ceea ce este aberant.

    Vă rog respectuos să încetaţi aceste mesaje cu caracter personal sau fără legătură cu conţinutul postărilor sub care sunt scrise.

    În speranţa că veţi răspunde pozitiv demersului meu vă mulţumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  50. Salut Aeleden!
    de unde i-au si eu cartea Muntele sacru- tinutul dacilor liberi?
    Cu stima Ran

    RăspundețiȘtergere
  51. Salut Aeleden!
    Te-ai gandit vreodata sa editezi o carte despre cunostintele si cercetarile tale? Ar fi bine sa reflectezi...Cu certitudine ai avea ce sa oferi acestui popor binecuvantat de Dumnezeu si mereu incercat...
    Pacat ca in conducerea Romaniei nu se gasesc oameni cu radacini de patrioti,care ,mai presus de interesele personale,ar reusi sa ofere romanilor o viata decenta...
    Ma simt mandru ca sunt contemporan cu tine.Dumnezeu sa te binecuvanteze!
    Cu deosebita stima,Dorin

    RăspundețiȘtergere
  52. Dorine, am trei proiecte de carte scrise, dar se pare că nu a venit timpul să fie cunoscute.
    Ran, nu am auzit de cartea citată. De cine e scrisă? Eu am ceva similar intitulată „Taina Kogaionului – Muntele sacru al dacilor” de Cristina Pănculescu.
    Ştiai că NATO este interesat de izvoarele sacre ale României? vezi

    http://reteaualiterara.ning.com/group/credintalaromani?xg_source=activity

    Pentru discuţii revin-o pe Inuaki. Acolo nu se supără nimeni dacă ne abatem de la subiect.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  53. Aeleden, Carte este scrisa de Crainicu, si am tot cautat pe net dar gasesc decat Stoc epuizat. doresc foarte ,foarte mult sa o citesc. Cat despre artea pe care mi-ai postat-o am citit-o si o am.Oricum iti multumesc mult.
    Sa stii k este foarte importanta si nu stiu de ce nu o mai editeazza sau cred k banuiesc...
    Dak o gasesti te rog sa -mi dai un semnal.
    Cu deosebita consideratie.
    Ran

    RăspundețiȘtergere
  54. http://2blackjack1.wordpress.com/2012/03/11/dacii-adevaruri-tulburatoare-documentar-2012/a rog sa vedeti acest documentar foarte imporatant pentru noi romanii.
    Cu stima Ran

    RăspundețiȘtergere
  55. Ar fi o modalitate de contracarare a acţiunilor celor care se cred arhitecţii lumii de azi, încercând în forţă să refacă vechiul Imperiu Roman, aceea de a pune în contratemă renaşterea Daciei, sursa ancestrală a culturilor străvechi apărute pe întinsul Europei.
    Ran, caută şi cartea „Cedrii sunători ai Rusiei” (sunt 7 volume) ce reprezintă filiera rusească de trezire a omenirii.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  56. Dorine, să şti că ţi-am răspuns pe acel blog numit Inuaki, dar postarea mea a fost ştearsă de două ori. Cred că acel blog nu are intenţii prea ortodoxe, căci în ceea ce scriam făceam trimitere către adresa:

    http://dacia.forumotion.net/t179-stop-proiectului-israel-in-romania-de-ce-1-milion-de-evrei-in-tara-noastra

    fapt ce nu le-a convenit. Un timp n-o să mai spun nimic. Cred că vor veni vremuri şi mai grele, în care chiar vom devenii minoritari la noi acasă.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  57. Aeleden , nici nu stiu cum sa incep sa-ti spun . Vreau sa stii k m-am intilnit cu multi oameni in jurul meu foarte multi pe care nu i-am vazut niciodata si iti dezvalui k in constiinta fiecaruia este un curent Pro Dacia. si multi dintre ei stiu ceva despre Bucegi. Am citit cartea Legendele Dacilor Liberi si este aproape asemanatoare cu ce a lui Cinamar. A citit sotia cartea lui Megre Anastasia si deja imi spune sa ne mutam la tara. Cu stima, Ran

    RăspundețiȘtergere
  58. Salut Aeleden!
    Ti-am raspuns de doua ori pe acel blog(inuaki)...la fel ca si la tine, cred ca deranjam prin comentariile noastre...Te rog,daca poti(eu nu ma pricep),incearca sa-ti faci un blog al tau...suntem destui care ne dorim sa ne impartasim gandurile,ideile...sper sa nu ramanem minoritari la noi acasa(asa cum bine spui!).
    Ai mare dreptate,cred ca vom participa la vremuri foarte tulburi dar,sincer sa fiu,imi doresc sa se-ntample ceva,ma doare apatia in care am intrat toti ,parca suntem hipnotizati,oare ne v-a"trezi"ceva sau cineva din starea asta???
    Iti doresc numai bine si,sper ca intr-o zi sa-ti citesc publicatiile.Iti voi citi cu drag si deosebit interes toate postarile.
    O primavara frumoasa!
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  59. Ran, cred că şi tu ai citit cartea lui Megre despre Anastasia. Ai schimbat stilul de a scrie. Am rămas impresionat că în trecut ruşii numeau micile parcele de pământ dacii. Dovadă că ei s-au aşezat acolo pe un spaţiu ocupat cu o populaţie dacică.
    Cred în ce spune Megre şi anume că visele noastre legate de viitor tind să devină realitate, iar cele pe care le plăsmuim dimineaţa sunt decisive pentru ceea ce facem în ziua respectivă. De aceea ele trebuie să fie luminoase şi tot de aceea suntem bombardaţi în jurnalele matinale cu informaţii nefaste despre crime, accidente, mascaţi în acţiune şi alte fărădelegi, ca şi cum „forţele întunecate” vor să ne proiectăm un viitor sumbru şi fără speranţă.
    Aş vrea să-mi fac un blog. Aş avea multe de spus. Dar mereu e lipsă de timp. Acum sunt solicitat de oameni să le altoiesc pomii. Stau prin grădini de dimineaţa până seara şi în fiecare an altoiesc sute de pomi. Când vor mânca din roadele pomilor mulţi îşi vor aminti că au fost altoiţi de unul ciudat, care susţinea că sistemul solar e făcut de o Inteligenţă cosmică, după o matematică sacră şi pe fiecare astru forţa creatoare şi-a pus semnătura într-un mod inteligent şi discret, fapt ce va uimi lumea noastră plină de mândrie, dar care nu ştie mai nimic în comparaţie cu civilizaţiile care ne-au precedat.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  60. Salut Aeleden!
    Imi cer scuze ca la mesajul anterior nu mi-am scris prenumele...sunt Dorin...am realizat un pic cam tarziu de eroare.
    Cred ca ne asemanam tare mult ,cel putin in unele privinte...ma refer la unele pasiuni(ex.altoirea pomilor fructiferi)...am ramas foarte incantat ca-ti place si tie acest lucru...printre altele si eu ma simt un taran foarte aproape de pamant...am si cativa stupi desi stau la oras...la fel ca si tine, am altoit la toata lumea...
    Iti doresc sanatate si numai bine!
    Cu stima,Dorin!

    RăspundețiȘtergere
  61. Asemănări ar putea fi mai multe. Şi eu am avut doi stupi, dar înţepat fiind de vreo 15 albine, am descoperit că sunt alergic şi i-am dat unui prieten. Şi prenumele meu conţine primele 3 litere la fel ca şi la tine. Străbunicul meu din partea tatălui provine din Ţara Bârsei, iar al mamei din zona Borsecului. Cine ştie ce adiacenţe genetice putem avea.
    Nu am terminat construcţia de care pomeneşti, dar nu mai am mult şi lucrez la ea printre picături. Sau adunat prea multe de făcut, pământul trebuie cultivat, sunt presat de mulţi, căci mă mai ocup şi de reparaţii radio-tv, mai pică ceva comenzi de licenţe ce trebuie să le fac până în iunie şi peste toate cele trebuie să mai ţin pasul cu ce mai apare nou în domeniul ştiinţei, să citesc zilnic să nu-mi pierd antrenamentul şi… multe altele.
    De aceea am întârziat să răspund… şi amân mereu să-mi încropesc un blog.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  62. Salut Aeleden!
    Cu ceva timp in urma,la Revolutie(eram militar in termen),imi tresalta sufletul de fericire ca vom avea o viata mai buna,mai frumoasa...eram atat de naiv...au trecut atatia ani...am tot sperat ca se va schimba ceva in bine...sunt extrem de dezamagit...credeam ca daca esti un om sincer ,cinstit,cu frica de Dumnezeu,vei avea o viata linistita,placuta,chiar frumoasa...m-am inselat iar,cum si ceilalti din jur mi-au inselat asteptarile...
    Oare vom mai astepta mult sa se schimbe ceva in viata noastra???
    Astept parerea ta,prieten drag...incep sa cred ca nu este totul pierdut,cu oameni ca tine mai exista speranta...sincer,citindu-ti postarile pe diverse bloguri,am exclamat:in sfarsit,un om pe cinste(nu vreau sa para un compliment,ci o simpla constatare).
    Cand iti vei face blogul,cu siguranta o sa ne scriem mai multe...pana atunci,spor la treaba,bafta in tot ceea ce-ti propui si,nu in ultimul rand,un "Paste fericit"atat tie cat si intregii tale familii!
    Uitasem,chiar daca nu pare interesant,strabunicii mei isi au "radacinile"la poalele Muntilor Parang.
    Numai bine! Dorin.

    RăspundețiȘtergere
  63. Ca să înţelegeţi ce se întâmplă cu noi şi pe mâinile cui a încăput ţara noastră, citiţi „Distrugerea şi cucerirea României fără război”, scrisă de istoricul Mircea Vâlcu-Mehedinţi. Trezirea din această apatie indusă poate veni şi dintr-o astfel de lectură, înţelegând corect ce se întâmplă de fapt cu noi, dincolo de ştirile mincinoase de la tv (indiferent care, căci toate sunt supuse aceloraşi stăpâni!).
    Pentru unele detalii citiţi aici
    http://www.art-emis.ro/analize/637-distrugerea-si-cucerirea-romaniei-fara-razboi.html

    RăspundețiȘtergere
  64. Am citit cu mare interes articolul de pe site-ul recomandat.Reliefeaza, cu adevarat, situatia tragica prin care trecem ca natie...un popor ingenuncheat,umilit,cu sanse infime de redresare...
    Mult respect pentru dl.Mircea Valcu-Mehedinti,un roman adevarat,sa-i dea D-zeu multa sanatate!
    Aeleden,imi pare rau ca n-am raspuns pana acum,dar,lucrarile din stupina mi-au acaparat foarte mult timp...
    O zi excelenta! Cu stima.Dorin

    RăspundețiȘtergere
  65. Salut
    imi pare rau k nu am mai scris dar sunt foarte ocupat cu citirea romanului Cedrii sunatori ai Rusiei.sunt absorbit de el.multam aeleden.

    RăspundețiȘtergere
  66. Salut,Aeleden!
    Urmand exemplul tau,am inceput sa citesc seria de volume"Cedrii sunatori ai Rusiei"-am ramas extaziat,mi-a ravasit sufletul...slavit sa fie Dumnezeu!
    Am postat un comentariu pe acel site"Inuaki",dar se pare ca publicarea lui deranjeaza.
    Iti doresc o vara frumoasa alaturi de cei dragi,cu prietenie sincera,Dorin.

    RăspundețiȘtergere
  67. Salut Dorine,
    Pledoaria Anastasiei pentru o lume sănătoasă poate schimba oamenii. Asemenea tip de societate a existat în trecutul îndepărtat pe tot continentul european. Acele parcele de care vorbeşte Megre, că ar trebui date fiecărei familii, aveau formă hexagonală şi erau conturate prin hotare de gard viu. Mai multe hexagoane formau o ţară, care era un hexagon mai mare şi mai multe ţări formau regatele. Ipoteza, susţinută cu argumente, aparţine lui Alexandru Ciulean şi este descrisă în cartea „Enigme arheologice” apărută la Ed. Miracol în anul 2000. În accepţiunea lui, Dacia era al zecelea regat şi cuprindea 127 de ţări. Privit per ansamblu, conturul ţării noastre parcă se apropie de forma unui hexagon.
    În trasarea hotarelor hexagonale era folosit un etalon identic cu cotul sacru utilizat la construirea Piramidei lui Keops.
    În completarea celor scrise de Megre merită citită şi această carte a lui A. Ciulean.
    @Ran,
    ce mai faci? Te-ai mutat la ţară? Din grupul acela de pe blogul Dianei, a reapărut şi Simona. Vezi
    http://www.artadeatrai.ro/comentarii-inutile#comments

    Numai bine la toată lumea!

    RăspundețiȘtergere
  68. Mii de scuze k nu am mai scris. Am fost plecat in vacanta si am avut foarte mult de lucru. Vreau sa priviti in jur in media , pe net , in carti, pe site-uri, sa observati k incet incet se va dezvalui marele secret al Romaniei. exact cum a spus Arsenie Boca. am sa ma duc in toamna la Prislop la mormantul lui , apoi in masivul Bucegi. Cred k se va intampla ceva. Ran

    RăspundețiȘtergere
  69. Ai dreptate Ran. Americanii au sărit ca arşi să-l susţină pe marinar, care e marioneta lor, iar acesta şi-a schimbat poziţia faţă de ruşi, Europa ne ameninţă că nu intrăm în Schengen (oare de ce?), iar politicienii parcă a intrat strechea în ei. Şi eu cred că se pregăteşte ceva. Nu va trece anul fără să se întâmple acest CEVA.
    Să sperăm că e spre bine!

    RăspundețiȘtergere
  70. Salutare!
    Aeleden doresc sa citesc cartea Muntele acuns- legendele sacre ale dacior liberi dar nu o gasesc pe nicaieri. Nu stiu ce se intampla cu ea peste tot pe net scrie stoc epuizat. Ti-as ramane profund recunoscator dak o ai . Cu deosebita consideratie Ran 2002

    RăspundețiȘtergere
  71. Îmi pare rău, dar nu am cartea pe care o numeşti. Am „Legendele dacilor liberi” de Felix Crainicu şi Cristi Ioniţă, Ed. Dacica, 2010, dar cred că nu e ceea ce cauţi. Am mai cumpărat „Dacia Ascunsă” de Teodor Filip difuzată de Ed. Obiectiv.
    Dacă găsesc ceva o să te anunţ.
    Sănătate şi numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  72. Ce parere ai Aeleden despre 21 dec?
    Ran

    RăspundețiȘtergere
  73. Ran, tot ce se spune despre 21 dec 2012 sunt minciuni. Nu-şi asumă nimeni în nume personal aceste „profeţii”, dându-se vina pe calendarul mayaş sau pe călugări tibetani.
    Va fi ceva, un fenomen cosmic, care va „tulbura” într-o oarecare măsură sistemul solar, dar nu acum, ci în 2025, după ce Iisus va reveni şi îi va răpi pe unii dintre noi. Asta însă este părerea mea şi nu o pot susţine decât în proporţie de 60 la sută, ca fiind realizabilă la data indicată.
    Minciunile aruncate în arenă fac parte din războiul psihologic, care începe să ia proporţii. Vorba lui Dorin, parcă am fi cu toţii hipnotizaţi şi nu mai putem ieşi din această stare. Ni s-au anulat reacţiile şi uităm de la o zi la alta care ne este interesul. Speram să aibă loc revolte şi să schimbăm starea precară în care a ajuns România, speram la trezirea românilor şi la depăşirea capitalismului, ca doctrină ce nu se pai potriveşte lumii actuale, dar lumea trăieşte clipa, oamenii se bat pe pomeni electorale şi uită că prin manipulare au fost furaţi de tot avutul ţării, care a ajuns pe mâinile unora străini de neamul nostru.
    Starea psihică a românilor nu poate fi înţeleasă decât în ideea unor manipulări psihotronice. Nu prea credeam asta, dar altă explicaţie nu există. Eventual vezi
    http://www.youtube.com/watch?v=-Oms2Xr5J8E

    RăspundețiȘtergere
  74. Salut,Aeleden!
    Am sa pun si eu o intrebare,la fel ca Ran,ce parere ai despre 9 decembrie? Oare se va schimba ceva in viata noastra sau vom avea parte de aceleasi ticalosii, cum de 23 de ani suportam cu capul plecat, fara pic de reactie,la dezmatul unor smecheri care ne privesc ca pe argatii lor...
    Cat priveste 21 decembrie,nici eu nu cred ca am ajuns la "sfarsit",m-as bucura sa fie un "inceput",o "trezire" spirituala, un alt nivel de constiinta.Ai mare dreptate,lumea traieste clipa,oamenii se bat pe pomeni electorale...ma incearca un dezgust cumplit...
    Tu,ce mai faci? Ti-ai reparat cabana? Sper ca esti sanatos,iti doresc numai bine,sa ai parte de sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
    Cu stima,Dorin

    RăspundețiȘtergere
  75. Salut Dorine,
    Ce aş putea să cred despre 9 decembrie; o zi ca toate celelalte. După ea nu se va întâmpla nimic, doar se vor schimba locurile în preajma ciolanului, adică unii vor câştiga dreptul de acces direct la ciolan, în timp ce alţii îşi vor cumpăra intermediari. Se schimbă oamenii din funcţiile cheie, se caută alte mătuşi Tamara, care să fie împinse la înaintare, se desfiinţează firme, se înfiinţează altele şi se vor crea rapid reţele şi structuri mafiote nou nouţe.
    Până nu se schimbă SISTEMUL România nu va cunoaşte schimbarea şi se va afunda mai tare în datorii. Eu tot mai cred că o să vină şi ziua asta, când românii îşi vor reseta societatea. Si, probabil, unii dintre noi gândesc de pe acum ce trebuie să punem în loc.

    Am terminat construcţia, dar e mult spus cabană. Are doar două camere şi un hol (8 m lungime şi 3,5 lăţime, toată suprafaţa). Cel puţin am satisfacţia că am făcut-o singur, de la placa de beton a temeliei până la ultimul cui şi ultima negresă pusă la rigips. Acum 2 zile am vopsit-o cu lavabil pe exterior, după ce am tencuit peste adezivul care consolidează polistirenul. Toată meştereala a durat aproape un an. Pentru un celibatar convins ca mine e mai mult decât suficient. De acum o să am mai mult timp de citit şi alte activităţi pentru că şi caprele le-am « parcat » în padoc şi nu le mai duc la păşunat. Aştept iarna şi sunt pregătit să o înfrunt.

    Sănătate şi sărbători cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  76. Salut,Aeleden!
    Pentru ca ne aflam la "cumpana dintre ani",doresc sa-ti transmit un sincer "La multi ani!",multa sanatate,ganduri implinite,fie ca Dumnezeu sa-ti calauzeasca pasii in noul an,sper sa mai avem placerea sa dialogam,cu deosebit respect,Dorin.

    RăspundețiȘtergere
  77. Mulţumesc de urări, Dorine. La mulţi ani!
    Sănătate şi numai bine la toată lumea.

    RăspundețiȘtergere
  78. Namaste,

    Am iesit la ''pescuit'' nemuritori pentru ''ocuparea'' Romaniei si a Planetei Pamant. La 1000 se va da semnalul! Daca simtiti ca sunteti urmasii pelasgilor, transferati-va cu ''arme si bagaje'' pe site-ul www.unoa.info pentru a pune tara la cale.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  79. http://www.fara-secrete.ro/radu-cinamar-urmeaza-sa-scoata-o-noua-carte-volumul-5-motivul-pentru-care-sefii-serviciilor-secrete-americane-si-rusesti-s-au-aflat-la-bucuresti-intre-18-20-iunie-2013-este-pentru-a-forta-in-continu/

    RăspundețiȘtergere